Psí spřežení ovládla Orlické hory

V úterý 22. ledna se v Deštném v Orlických horách byl zahájen již 23. ročník nejdelšího a nejobtížnějšího závodu psích spřežení v Česku. Extrémní Šediváčkův long začal noční etapou závodu na 300 km o délce 60 km. Do temných hor se 17 spřežení pustilo bezprostředně po zahájení pod sjezdovkami Skicentra Deštné. Další etapa závodu i starty kratšího závodu na 200 km již budou tradičně v osadě Jedlová. Sněhové podmínky jsou mimořádně příznivé, celou délku tratí se organizátorům podařilo včas připravit i vyznačit, potíže byly jen s množstvím padlých stromů. Na Šediváčkův long se sjíždějí musheři z devíti států!

projít na článek

Orlické hory ovládl Šediváčkův Long

V Deštném se na start extrémního, etapového závodu psích spřežení postavilo více než 80 musherů se svými saňovými psy. Čekalo na ně více než 200 km rozdělených do čtyř etap s povinným přenocováním v bivaku bez asistence.

projít na článek

Mistrovství Evropy v závodech psích spřežení na kárách

Krušnohorské Abertamy hostily ve dnech 8. až 11. listopadu Mistrovství Evropy psích spřežení "off-snow", tedy na kárách. Po tři soutěžní dny bojovali na tratích MID a Sprint, psí spřežení Sibiřských husky, Aljašských malamutů, Gronkých psů a Samojedů. Mus

projít na článek

Zimní závody psích spřežení - Lesná v Krušných horách

Líbí se vám psí spřežení? Máte tento víkend další šanci vidět závody saňových psů ve skiareálu Lesná v Krušných horách. Po oba víkendové dny 4. a 5. 2. 2017 pořádá TJ Sokol Maxičky závody psích spřežení na krátkých tratích (7, 12 a 20 km).

projít na článek

Šediváčkův long 2019 startuje již v úterý

Orlické hory budou příští týden patřit musherům. Ve dnech 22. až 26. 1. 2019 se koná již 23. ročník jednoho z nejtěžších závodů psích spřežení v Evropě – Šediváčkův long. Do Deštného v Orlických horách se na start závodu postaví asi 700 tažných psů a více

projít na článek

Brodský 2015 - závody psích spřežení

>> 20. ročník závodů psích spřežení ve fotografiích Petra Jansy

projít na článek