Ptačí chřipka pronikla mezi skot. Jsme na prahu nové pandemie?

V desítkách kravských stád napříč Spojenými státy se šíří virus H5N1, kontaminováno je i mléko v obchodech

  • Web: RESPEKT
  • Aktualizace: 25.5.2024
projít na článek

Co je Wagyu a co Kobe

WA – japonský, GYU – skot čili jednoduchý překlad je japonský skot. V Japonsku nalezneme čtyři plemena. Kobe je regionální značka hovězího masa, které pochází z Japoského černého plemene, který se narodil, vyrostl a byl poražen v prefekturátu Hjógo (část

projít na článek

Turistický průvodce Lonely Planet zařadil Prahu mezi nejlepší destinace na rok 2024

Turistický průvodce Lonely Planet zařadil Prahu mezi nejlepší turistické destinace na rok 2024. Praha je v žebříčku deseti měst na osmé příčce, první patří keňskému hlavnímu městu Nairobi. Průvodce Prahu označil za "pulzující hlavní město v gotickém hávu"

projít na článek

O rozevírání nůžek mezi průmyslem a službami

V listopadu se dále rozevřely pomyslné nůžky mezi vývojem v sektoru služeb a v průmyslu. Druhá vlna pandemie Covid19 si na podzim vyžádala nové kolo vládních omezení, a to jak v ČR, tak i ve většině zemí EU.

projít na článek

Ptačí zob

Ptačí zob je dřevina, která se hojně využívá k výsadbě živých plotů. Nechybí skoro na žádné přírodní zahradě. Dorůstá do výšky zhruba 2 m. Je to velmi nenáročná rostlina, snese i sucho.

projít na článek

Ptáci neznají hranice

S ornitoložkou Alenou Klvaňovou o vzkazu, který lidé dostávají z výšky o životním prostředí, o rekordní Ptačí hodince a o tom, co se stane, když z Evropy zmizí 600 milionů ptáků

projít na článek