Puntičkář – nemoc nebo životní styl?

Patříte do skupiny lidí, kteří mají rádi všechno perfektní a drží se svých zažitých rituálů, které vám dělají život harmonický? Dost možná jste puntičkáři, kteří lpí na detailech a bez jejich řádu nejste schopní být spokojení a šťastní. Mnozí to pokládají za určitý druh nemoci, ovšem být precisní a důkladní ve všem, co děláte je i něco, co se pokládá za životní styl, který by neměl podléhat nějakému souzení společnosti. Co je špatného na tom, mít pořádek? Puntičkáři jsou známí tím, že chtějí mít všechno tip-ťop . To značí, že je pro nich nesmírně důležité, mít nejen řádně uklizeno, ale i všechny detaily tak, jak si to představují, že je to dokonalé. Není na tom nic výjimečného, pokud dbáte na uklizenou domácnost a rozložení všech prvků tak, jak se vám to líbí a dělá vás to spokojenými. Je to velmi praktické, pokud váš styl života zaměřujete nejen na úklidovou činnost, která je pro vás důležitá, ale i rituály, díky kterým máte v životě přehled a víte, že v případě nouze najdete všechno tam, kde jste to nechali. Detailisté zpravidla nic nehledají, ale jdou vždy na jistotu, kterou jim poskytne právě skutečnost, že mají všechno ve svém životě v pořádku. Je těžké s takovým člověkem žít? Ano i ne. Každý vztah je náročné udržovat z jiného pohledu a rovněž i hledět na problém, který se v něm objeví z jiného úhlu. Pokud vám nebude překážet fakt, že jste si vybrali partnera, který je poněkud svůj a dělá všechno tak, jak to pokládá za správné a pohodlné, jistě s ním neztratíte roky vašeho života. Naopak je velmi prospěšné, mít vedle sebe někoho, komu záleží na všem, co dělá a pokládá to za něco, co je pro něho nesmírně důležité. Jisté je to, že s partnerem, který hledí na každý detail to lehké možná nebude, ale ani nijak dramatické. Na rituály a režim, který je pro něho důležitý si zvyknete rychle a možná vám životní styl, který vede bude natolik blízký, že se mu odevzdáte taky. Není přece nic špatného na tom, být v životě spokojeni tak, jak si to představujete, a to ani v případě, že za tím bude stát nějaký režim a pravidla. Článek Puntičkář – nemoc nebo životní styl? se nejdříve objevil na Ochmt.

  • Web: Ochmt
  • Aktualizace: 14.4.2024
projít na článek

Zdravý životní styl

Se slovním spojením „zdravý životní styl“ se setkáváme na každém kroku. Reklamy hojně využívají zájmu o dobrou fyzickou kondici, zlepšení zdraví, potlačení bolesti. Podle aktuálního ročního období se přidávají i výrobci sportovního oblečení a vybavení. Vš

projít na článek

Zdravý životní styl zasahuje i do oblasti obalových materiálů

Zdroj: Svět Horeca (Noviny pro hoteliéry), str. 18 a 19

projít na článek

Dvě životní pole multimediální prezentace

Pro spuštění aplikace klikněte myší na zlatý nápis DVĚ ŽIVOTNÍ POLE a pak pokračujte klikáním na šipku v dolní části okna. Vybrat si můžete Obvyklou životní cestu nebo Cestu transfigurace.

projít na článek

Obezita

Obezita je civilizační nemocí, která je možná právem nazývána epidemií třetího tisíciletí. Obezita je nemoc, nemoc chronická, která vzniká díky nadměrnému ukládání tukové tkáně v lidském těle.

projít na článek

Tipy na zvýšení testosteronu v krvi

Pociťujete s přibývajícím věkem, že psychická ani fyzická výkonnost již není jako dříve? Na vině může být pokles hladiny testosteronu, ke kterému dochází zhruba od 30. roku věku. Sedavý životní styl, chronický stres, nevyvážená strava,  nedostatek spánku

projít na článek