Rajčatovo-špenátová polévka

Už jste přejedení klasickými polévkami jako jsou vývary, bramboračky, česnečky, gulášovky, Co takhle vyzkoušet třeba tuto trochu netradiční hustou zeleninovou polévku. Její kouzlo spočívá jak v dobré chuti, tak rychlosti přípravy. Další z receptů do výzvy pro portál Blogerky.cz, a pokud máte rádi rajčata a špenát, určitě s touto polévkou nešáhnete vedle. Pro přípravu receptu jsem použila polovinu sáčku mraženého listového špenátu Dione, ze zbylé půlky jsem připravila Zapečené brambory. Ingredience pro 4 porce 1 plechovka krájených rajčat  (400g) 200 g mraženého listového špenátu, nejlepší je již nasekaný např. Dione 6 lžic červených fazolí z plechovky (i s trochou nálevu) 1 střední mrkev 1 cibule 2 stroužky česneku 600 ml zeleninového vývaru pár nasekaných lístků bazalky sůl, pepř olivový olej Postup Na pánev nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm na kolečka nakrájeno oloupanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme plechovku rajčat, promícháme a přilijeme vývar. Opepříme a mírně osolíme. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Poté přidáme špenát (stačí částečně rozmrazený), přivedeme znovu k varu a vaříme dalších 5 minut. Fazole přidávejte až ke konci vaření, stačí jim jen chvilka. V případě potřeby polévku dořeďte trochou vody. Hotovou polévku dosolte dle chuti a přidejte nasekané lístky bazalky. Článek Rajčatovo-špenátová polévka se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Jídelníček 4.3. 8.3.

PONDĚLÍ 4.3.: polévka: Zeleninová s knedlíčky se špenátem a sýrem (1, 3, 7, 9, 12) hlavní jídlo: Pikantní fazole, chléb, čaj sladký polibek, ovocná šťáva, Carotelka mrkev/ananas, voda (1, 7) ÚTERÝ 5.3.: polévka: Norská rybí (4, 7, 9) hla

projít na článek

Krásný nový rok 2023

Spoustu pohody a odpočinku Vám přeje tým Hotelu Sen.  Těšíme se na vás v novém roce. Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka: Čtvr

projít na článek

VÁNOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA

Jsme tu pro Vás i během vánočních svátků, pouze s upravenou otevírací dobou. Těšíme se na Vás! Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka:

projít na článek

Silvestrovský pobyt

Přivítejte nový rok velkolepě.  Prožijte magickou noc se silvestrovskou zábavou, skvělým jídlem a neomezenou relaxací v našem wellness. Více informací najdete tady. Bude to kouzelné, to nám věřte.   Pondělí Polévka:

projít na článek

1.2.2024

1.2.2024 Denní nabídka Polévka Hovězí vývar s masem a nudlemi 45Kč Špe

projít na článek