Rakytník řešetlákový - Hippophae rhamnoides SAZENICE VYPRODÁNO

RAKYTNÍK ŘEŠETLÁKOVÝ Hippophae rhamnoides Dřevina 1 Pár sazenic (samčí+ samičí)zakořeněnýchv nádobě, vegetativně množené Popis: Rakytník řešetlákový je léčivá rostliny známá lidem téměř 2500 let. Jeho plody se používaly při zažívacích potížích již ve starém Řecku. Celá rostlina rakytníku je výjimečná obsahem široké škály biologicky aktivních látek. Kyselé plody rakytníku obsahují provitamin A, vitamin B1, B2, B6, C, E, K1, F. Účinnou složkou jsou flavonoidy a cenná látka hippophein. Olej obsažený v dužině plodu má stejně jako plod oranžovou barvu s vysokým obsahem provitaminu A, vitaminu E a řadou nenasycených mastných kyselin. Dvoudomé opadavé trnité keře mají větve se stříbřitými trichomy, listy jsou úzké, střídavě postavené, krátce řapíkaté a celokrajné. Květy jsou dvoudomé v krátkých hroznech. Plody jsou nepravé peckovice, elipsoidní až kulovité, sytě oranžové o velikosti 6-8 mm Doba květu: III.-IV. Výška : 2 -4 m Mrazuvzdornost: plně mrazuvzdorná Pěstování: Dřevina téměř bez nároků na pěstování. Upřednostňuje propustnou středně těžkou půdu. Na jednu samčírostlinu může býtvysázeno až šest rostlin samičích. Sázíme ve vzdálenosti do dvou metrů od sebe. Využití: Používá se na výrobu sirupů, džemů, oleje, tinktury a mastí. V případě zájmu zašlu podrobný popis na přípravu těchto produktů.

projít na článek

Rakytník řešetlákový - Hippophae rhamnoides SEMENA - VYPRODÁNO

nenasycených mastných kyselin. Dvoudomé opadavé trnité RAKYTNÍK ŘEŠETLÁKOVÝ Hippophae rhamnoides Dřevina balení obsahuje 25 semen Popis: Rakytník řešetlákový je léčivá rostliny známá lidem téměř 2500 let. Jeho plody se

projít na článek

Maliník žlutoplodý SAZENICE - VYPRODÁNO

MALINÍK ŽLUTOPLODÝ Ovocný keř Prostokořenné sazenice Popis: 2x plodící maliník, chuťově je velmi podobný červeným malinám. Plodí od poloviny léta do zámrazu.

projít na článek

Vinná réva skleníková SAZENICE VYPRODÁNO

VINNÁ RÉVA SKLeNÍKOVÁ Dřevina - užitková Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená

projít na článek

Len žlutý - Linum flavum SAZENICE VYPRODÁNO

LEN ŽLUTÝ Linum flavum Trvalka - skalnička Sazenice zakořeněná v nádobě vegetativně množená Popis: Trsnatá trvalka s dřevnatějícím oddenkem, kvete sytě žlutými úbory. Doba květu: VI. - IX. Výška: 30 - 40 cm Mrazuvdornost: plně mrazuvzdorná Pěstování:

projít na článek

Dračík - Penstemon barbatus SAZENICE - VYPRODÁNO

DRAČÍK ČERVENÝ Penstemon barbatus Trvalka - skalnička Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená Popis: Nenáročná rostlina s jemnými stálezelenými listy a sytě červenými nálevkovitými květy. Doba květu: VII. - VIII. Výška: 30 - 50 cm Mrazuvzdor

projít na článek