Raw kulajda s houbičkami shitake podle Jitky (raw food)

Recept na na raw kulajdu od paní Jitky Adamové z RawForLife.cz. Vzorový "listopadový" recept z originálního raw kalendáře 2015 od paní Adamové. Zahřívací raw polévka pro dobu, kdy límce kabátů již popotahujeme blíže ke tváři a ze skříní vytahujeme čepice a rukavice. Začínáme mít chuť na hutnější, sytější jídla a potřebujeme se nejen zasytit, ale i trochu prohřát. Pojďme si připravit výbornou raw kulajdu, kterou si můžeme přihřát na 42 °C. Polévka tak nebude úplně studená a všechny potřebné...

projít na článek

Přechod na syrovou stravu neboli raw food v chladném podzimním období?

Přemýšlíte o tom, že byste se rádi stali vitariánem, stravujícím se syrovou stravou neboli raw food? Ale stále čekáte na ten správný čas? Nebo jen nevíte, jak přesně s raw food stravou začít? Hledáte nějaké tipy a rady, které by Vám dodali trochu odvahy k

projít na článek

Perská kapusta se sezamovým máslem podle Rawman Rawoman (raw food)

Vitariánský recept na ostrou a zahřívající perskou kapustu se sezamovým máslem podle webu www.rawmanrawoman.com. Bezlepkový, veganský raw food recept bez přidaného cukru. Součástí receptu je i návod na výrobu domácí raw chilli omáčky. INGREDIENCE na 2 p

projít na článek

Z knihy: ČESKÁ RAW FOOD – TAJEMSTVÍ TĚCH NEJLEPŠÍCH

Na jaře 2015 jsem dostala nabídku se autorsky podílet na knize o české raw food alias syrové živé stravě, a to od nakladatelství IFP Publishing. Brala jsem to jako poctu a výzvu současně a rozhodla se nabídku přijmout a podělit se o část svého příběhu a n

projít na článek

Oříškové koule a chilli rajská omáčka podle Rawman Rawoman (raw food)

Vitariánský recept na oříškové koule s chilli rajskou omáčkou podle webu www.rawmanrawoman.com. Bezlepkový, veganský raw food recept bez přidaného cukru. Jídlo vhodné pro chladnější a vlhčí části roku, neb je díky chilli omáčce zahřívací. Součástí receptu

projít na článek

Tři a půl důvodu pro živou stravu podle Lifefood.cz

„Živou“ stravou nebo raw food se rozumí tepelně ale i chemicky neupravené pokrmy z ovoce, zeleniny, ořechů a semen. Vitariáni (příznivci raw food) vycházejí z vědeckých poznatků, které poukazují na to, že tepelná úprava nad 42 °C a nešetrné průmyslové zpr

projít na článek