Fazolová polévka je sytá, proto ji zařazujeme před méně sytý hlavní chod nebo jako přesnídávkovou polévku, kdy ji podáváme s pečivem. Měkké fazole s vývarem lze připravovat mnoha způsoby. Při vaření fazolí na polévku se osvědčuje přidat kousek uzeného masa, může to být i uzené žebírko s kostí, vývar má pak již charakteristickou chuť. K fazolím se hodí také řada zelenin včetně cibule, česneku nebo kořenové zeleniny. Zasmažujeme většinou tmavší nebo světlejší jíškou, podle druhu polévky. Nebo část fazolí rozmixujeme, tím polévku zahustíme a jíšku můžeme vynechat. Dochucujeme solí a dalšími přísadami, jako je kečup, rajský protlak, paprika, kari koření a mléko, jogurt nebo smetana. Do hotové polévky můžeme přidat i obrané uzené maso nebo osmaženou uzeninu, sekaná vařená vejce či strouhaný sýr.
Gulášová polévka má svůj původ v Uhrách, ale u nás již zcela zdomácněla a lze ji považovat za stabilní složku české kuchyně. Tradiční gulášovka obsahuje maso, cibuli a vařené brambory. Typická je svou červenou barvou, výraznou chutí a měla by být dostateč
projít na článekRybí polévka je polévka obvykle vařená z ryb nebo z jejich částí. Přidává se většinou zelenina, různé druhy koření a voda nebo vývar. Každá domácnost vaří dle vlastní tradice, proto se od sebe recepty značně liší.
projít na článekMěli jste brokolicovou polévku v restauraci? Četli jste o ní? Vyprávěl vám o ní někdo? Nebo jen chcete změnit svůj jídelníček, abyste nejedli pořád dokola to samé? Pak si připravte brokolicovou polévku, jež vás překvapí rychlou přípravou, ale hlavně výbor
projít na článekHrachová polévka má své milovníky, ale i odpůrce. Co člověk, to jiná chuť a jiný názor, takže těžko mluvit za všechny. Jisté je, že hrachová polévka je pokrm hodně specifický svou chutí a vůní. Chcete-li si ji připravit, mám tu pro vás několik receptů růz
projít na článekJednohubky, kanapky a chuťovky jsou oblíbené vánoční a silvestrovské recepty. Nechybí na žádném vánočním stole. Chuťovky se podávají při oslavách [] Příspěvek Recepty na jednohubky, chuťovky a kanapky nejlepší recepty nejen na Silvestra! pochází z Vánočn
projít na článek