Recepty pro diabetiky II. typu

Zásady diabetické diety jsou v podstatě totožné s pravidly racionální výživy. Diabetická dieta je zaměřena hlavně na redukci obsahu jednoduchých cukrů v potravinách. Nejčastěji se omezuje přísun ovoce a výrobků z bílé mouky. Zelenina se neomezuje, protože je hlavně zdrojem vlákniny. Omezuje se především bílé pečivo (rohlíky, housky), jíška a sladkosti. Doporučují se celozrnné výrobky. Nejsou vhodné uzeniny, dieta by měla obsahovat libové maso a dostatečné množství ryb. Velmi důležitý je i pitný režim, vhodná je voda, čaje, minerálky, ředěné džusy; stran alkoholu se doporučuje konzultace s lékařem.

projít na článek

Recepty pro diabetiky I. typu

Diabetes mellitus I. typu je celoživotní onemocnění, které vzniká v důsledku destrukce buněk slinivky, které v těle tvoří inzulin. To vede k nedostatku inzulinu, který je nutno dodávat exogenně (formou injekcí, inzulinových per nebo pomocí inzulinové pump

projít na článek

Léčivé rostliny (nejen) pro diabetiky

Cukrovka patří mezi takzvané civilizační choroby apočet diabetiků stále stoupá. Fytoterapie sice není zázračná, přesto dokáže mnohým diabetikům alespoň do určité míry usnadnit život. Věřili byste, že iunás roste řada léčivek, které snižují glykémii? Vkniz

projít na článek

Co je to hepatitida typu G?

Virus hepatitidy typu G, blízce příbuzný viru hepatitidy typu C, je benigní virus, u něhož nebylo prokázáno, že způsobuje onemocnění jater. Bohužel často dochází k jeho kombinaci s hepatitidou typu C nebo B, které jaterní tkáň napadají. Hepatitida typu G

projít na článek

Just Narosan borůvkový sirup 500 ml - doplňuje vitaminy a železo

Borůvkový Narosan je doplněk stravy ve formě přírodního sirupu pro doplnění vitaminů a železa zcela přirozeným způsobem. Důležité látky jsou organizmem dobře vstřebatelné díky organické formě. Narosan je vhodný i pro diabetiky.

projít na článek

INOVACE 2016-2018

Vývojový tým Strojírny Tyc s.r.o. pracuje na inovativním řešení stroje typu FSGCW a frézovací hlavě typu HFEN v rámci programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.

projít na článek