Redakční systémy – Co lze očekávat + Největší hvězdy CMS

Redakční systém neboli také „Content managment system“ představuje software, který slouží ke správně dokumentů, prostřednictvím online WYSIWYG editoru. Zpravidla se jedná o tvorbu, úpravu a publikací článků s následnou správou ať už diskuzí či komentářů. Zajišťuje však také správu souborů a galerií. Mezi nejpoužívanější patří tyto tři systémy, pro které souhrnně platí, že jsou založeny na PHP, využívají databázi MySQL a jsou zcela zdarma. WordPress Jedná se o nejrozšířenější CMS, na kterém běží více než 27% webů. V tomto redakčnímu systému naleznete velké množství šablon, pluginů(doplňků) a různých widgetů pro vylepšení vašich webových stránek. Mezi další možnosti systému patří řazení článku do různých kategorií, k vylepšení navigace zde nalezneme také funkci, pomocí niž lze přidávat příspěvkům tagy(štítky) a mnoho dalších. ü    Velké množství návodů téměř k jakémukoliv pluginu, widgetu              Uživatelsky přívětivá platforma              Velmi flexibilní – možnost tvorby mnoha typů webu ´                    Velmi zranitelný vůči útokům Téměř nulová oficiální podpora Grafická úprava vyžaduje znalost jazyka HTML a CSS Joomla! Disponuje podporou indexace stránek, RSS, zobrazováním novinek, vícejazyčné verze, caching(mezipaměť). Prostřednictvím Joomla! se dají vytvořit rezervační systémy nebo také firemní adresáře a mnoho dalšího. ü    Velké množství dostupných dokumentů Široká škála rozšíření Nabízí možnost vytvoření komplexního projektu ´                    Pro jednodušší weby může být zbytečně složitý    Ne tak přívětivé uživatelské rozhraní    Nedostatek kvalitních témat Drupal Systém obsahující spoustu funkcí pro tvorbu interních a externích webů a také nástroje pro efektivní organizaci obsahu. Je často využívám pro tvorbu nadnárodních korporací nebo komunitních webů. Dostupné jsou také různé přípravné balíčky s předem připravenými doplňkovými moduly. ü      Velké množství dostupných dokumentů Široká škála rozšíření Nabízí možnost vytvoření komplexního projektu ´                    Nedostatek kvalitních bezplatných témat    Tvorba témat je složitá Složitější úprava bloků Článek Redakční systémy – Co lze očekávat + Největší hvězdy CMS se nejdříve objevil na Febski.

  • Web: Febski
  • Aktualizace: 30.5.2023
projít na článek

Redakční tipy sprej na roušky Free

Žena aktuálně redakční tipy na červen přečíst zde The post Redakční tipy sprej na roušky Free appeared first on KANTU | Uplift your spirit.

projít na článek

Redakční servis pro portál Security Guide

The post Redakční servis pro portál Security Guide appeared first on Fotoateliér, reklamní - marketingová agentura, grafické, internetové studio Praha.

projít na článek

Inteligentní systémy monitorování a řízení dopravy - GEMOS DOPRAVNÍ SYSTÉMY a.s.

Dopravně bezpečnostní systémy pro obce a města. Nejefektivnější řešení problémů se zvýšeným transitem a dopravními nehodami.

projít na článek

Hvězdy Zlatého volantu odstartují Oldtimer Express

Tradiční česká anketa o nejlepší závodníky - Zlatý volant - ocení na začátku května hvězdy domácího i světového motorsportu. Fanoušci mohou o svých favoritech hlasovat online do 15. dubna na webu www.zlatyvolant.cz.

projít na článek

Modulární a zakázkové upínací systémy

Společnost Renishaw nabízí řadu modulárních i zakázkových upínacích stavebnic a softwaru pro použití se souřadnicovými měřicími stroji (CMM), kontrolními systémy Equator™a optickými měřicími systémy.

projít na článek