Rekonstrukce zámečku dopadla na výbornou!

Máme upřímnou radost, že se projekty s našimi obklady a dlažbami každoročně umisťují na předních příčkách soutěží designového zaměření. Milou novinkou je 1. místo v soutěži Stavba roku Jihomoravského kraje 2019 v kategorii Rekonstrukce staveb a objektů, které získala rekonstrukce památkově chráněného Paarova zámečku v Pohořelicích. Architekti z ateliéru PK Archika vybrali pro tento typ rekonstrukce, společně s kolegou Jardou Bednaříkem, dlažbu italské keramičky Ragno, série Emilia a obklad výrobce Vogue. Kromě centrální haly, která poslouží výstavám či vernisážím, mohou budovu opět využívat žáci zdejší základní školy. Pět vnitřních učeben doplňuje venkovní altán a amfiteátr ve dvoře. A když říkáme opět, navazujeme tím už na 2. polovinu 19. století, kdy zde obec poprvé zřídila provizorní třídu pro větší počet žáků či na pozdější 20. století, kdy byl objekt využíván jako školní družina. Jelikož ani po letech, kdy zámeček nebyl užíván a postupně chátral, neztratil status kulturní památky, jeho náročná přestavba probíhala pod dohledem Národního památkového ústavu a vše tak muselo z historického hlediska ladit do posledního hřebíku. Jsme velmi rádi, že se rekonstrukce i díky našim obkladům a dlažbám dokonale povedla a zámeček může být opět důstojně využíván.

projít na článek

Koukni jak dopadla rekonstrukce interiérů Fantovy budovy na Hlavním nádraží v Praze

Secesní skvost ukrytý ve staré budově Hlavního nádraží, tedy výpravní budova architekta Josefa Fanty, se dočkala profesionální rekonstrukce a nyní opět září krásnými prvky, tak jak v dobách její největší slávy. V minulých letech se do těchto prostor odváž

projít na článek

Jak dopadla Noc vědců

O tom, jak dopadla Noc vědců na naší škole si přečtete zde: Noc vědců 2015 

projít na článek

Rekonstrukce podlah v třídě MU.

Právnická fakulta MU Veveří, Brno. Rekonstrukce podlah v třídě. Článek Rekonstrukce podlah v třídě MU. se nejdříve objevil na Sportovní, bytové a komerční podlahy.

projít na článek

Rekonstrukce domácnosti? „Legrace“ obvykle začíná v koupelně

Ceny stavebního materiálu konstantně rostou. Ačkoliv většina ekonomů doporučila preventivní zdrženlivost, rekonstrukce zastaralé domácnosti mnohdy nepočká. The post Rekonstrukce domácnosti? „Legrace“ obvykle začíná v koupelně first appeared on Odzkoušeno.

projít na článek

Jak problíhá rekonstrukce Mariánského náměstí vOstravě

Několik záběrů z probíhající rekonstrukce Mariánského náměstí v Ostravě The post Jak problíhá rekonstrukce Mariánského náměstí v Ostravě appeared first on Intoza | Stavíme s radostí.

projít na článek