Rekordní počet účastníků ve školním kole Olympiády ve francouzské konverzaci

Dne 12. a 13. února proběhlo na naší škole školní kolo Olympiády ve francouzské konverzaci, kterého se zúčastnilo 20 žáků. Nejdříve se konala poslechová část a ve středu odpoledne pak ústní pohovor. Olympiádu připravovaly Mgr. Klára Habboudji a Mgr. Marie Tomášková. Studenti, kteří úspěšně prošli 1. částí, tedy poslechem, postoupili do dalšího kola, kde absolvovali ústní část olympiády. Porota, složená z učitelů francouzštiny, pečlivě posoudila kvality soutěžících a stanovila tyto výsledky.

projít na článek

Skvělý úspěch našich francouzštinářů v krajském kole konverzační soutěže

Podobně jako v loňském školním roce si studenti, kteří postoupili do krajského kola olympiády ve francouzské konverzaci, i letos odnesli z této soutěže vavříny. Máme dva vítěze: Adama Zonču z 2. E (kategorie A2) a Františka Beštu z 3. A (kategorie B1). Ka

projít na článek

Skvělé umístění Ondřeje Radeva v celostátním finále francouzské olympiády

Po vítězství v krajském kole francouzské konverzace v kategorii SŠ II se tento týden konalo kolo národní, jehož se zúčastnili nejlépe francouzsky mluvící studenti v celé zemi.

projít na článek

Další skvělé umístění Lindy Meixnerové! Tentokráte v celostátním kole francouzské olympiády

Tažení Lindy Meixnerové z 2. E jednotlivými soutěžními koly olympiády ve francouzštině skončilo až v samotném ústředním finále, v němž poměřili svoje jazykové dovednosti nejnadanější studenti francouzského jazyka z celé republiky.

projít na článek

Další úspěch Jazykového gymnázia Pavla Tigrida

Naše gymnázium se těší z dalšího úspěchu, o který se tentokrát postarala Kateřina Kučerová – žákyně třetího ročníku šestiletého studijního cyklu. Katka je výjimečně nadaná mladá dáma, která zúročila své znalosti a talent 29. 5. 2017 získáním druhého místa

projít na článek

Zeměpisná olympiáda

Ve školním kole zeměpisné olympiády zvítězili Martin Uchytil z primy (kategorii A). Dominik Novák ze sekundy (kategorii B), v kategorii C obhájila loňské vítězství Alexandra Palánová z kvarty.

projít na článek