Rekuperace pro rodinné i bytové domy

Rekuperace = zpětné získávání tepla. Přiváděný venkovní čerstvý vzduch prochází přes rekuperační výměník uvnitř vzduchotechnické jednotky, do kterého z druhé strany vstupuje teplý odpadní vzduch z objektu. Obě vzdušniny jsou od sebe dokonale odděleny soustavou kanálků, aby nedocházelo ke zpětnému průniku pachů z odváděného do přívodního vzduchu. Přes stěny kanálů teplo z odpadního vzduch přechází do přívodního, který je tak předehříván. Rekuperační výměníky dosahují vysokých účinností předání tepla, běžně kolem 90 %.

projít na článek

EKOIMPULS s.r.o.

EKOIMPULS s.r.o. je certifikovaná a autorizovaná společnost působící v západních a středních Čechách se sídlem v Rokycanech specializující se na efektivní a ekologické vytápění tuhými palivy pro firmy, rodinné a bytové domy.

projít na článek

Rekuperace – možnost využít dotaci zelená úsporám

Využijte dotaci Zelená úsporám na rekuperaci Rekuperace obecně znamená zpětný zisk tepla z odváděného odpadního vzduchu a jeho následné předání přiváděnému čerstvému vzduchu, který je tak rozváděn do obytných prostor již předehřátý. Můžeme doporučit rekup

projít na článek