Relaxujte na zahradě

Mnoho lidí má zahradu spojenou hlavně s tvrdou prací a částečně je to pravda. Je potřeba pravidelně zastřihávat a zavlažovat trávník, starat se o stromy, případně zkracovat živý plot. Jedná se však především o místo, které je primárně určeno k relaxaci. Kde jinde byste si už měli odpočinout než právě na zahradě. K tomu, abyste si z prostého zeleného plácku vytvořili svůj relaxační kout navíc nepotřebujete nic extra. Zastřešení Pokud si chcete užívat atmosféry zahrady i ve chvílích, kdy zrovna poprchává, měli byste přemýšlet nad nějakým typem zastřešení. Nemusíte si rovnou pořizovat klasický altán, který je sice pěkný, ale také konstrukčně poměrně složitý, a navíc i drahý, ale můžete se spokojit například i s daleko jednodušší pergolou. Ty už se dnes dělají v nepřeberném množství provedení. Koupit si můžete jak tradiční pergolu ze dřeva, tak i mnohem moderněji vypadající konstrukci z hliníku nebo jiného odolného kovu. Pergola navíc nemusí fungovat jako samostatný objekt, ale lze ji připojit přímo k domu a vytvořit tak zastřešení terasy. Nábytek Speciální zahradní nábytek je také potřeba, tedy pokud nechcete sedět na zemi. V našich zemích se nejčastěji používá umělohmotný nábytek, který sice nevypadá tak zle jak se tvrdí, ale žádný skvost to také není. Jeho výhodou je neuvěřitelná odolnost proti přírodním vlivům a samozřejmě i nižší cena. Sáhnout můžete ale i po dřevě. Takovýto nábytek zapadne do prostředí zahrady daleko lépe něž umělá hmota, ale musíte se smířit s tím, že dřevěný nábytek budete muset jednou za čas opatřit speciálními nátěry, které zamezí útokům dřevokazného hmyzu. Chcete-li se ale opravdu předvést, vyberte si nábytek z ratanu. Je elegantní a zároveň i velmi odolný. Jeho největším mínusem je cena, která může být až několikanásobná oproti nábytku z umělé hmoty. Na druhou stranu ale lépe vypadající zahradní posezení asi neseženete. Článek Relaxujte na zahradě se nejdříve objevil na Strabis.

  • Web: Strabis
  • Aktualizace: 1.5.2024
projít na článek

Bazén na zahradě vykouzlí atmosféru jako na dovolené

Taky jsi tak strašně rádi užíváte v letních měsících na zahradě jako já? Já se popravdě přiznám, že já mám Článek Bazén na zahradě vykouzlí atmosféru jako na dovolené se nejdříve objevil na Bebeo.

projít na článek

Dřevěná pergola: Módní trend i prostor pro trávení pohodových chvil na zahradě

Místo příjemného odpočinku, ochrana proti slunci v letních měsících a naopak ochrana proti dešti na podzim. Dřevěné pergoly mají své místo a účel na každé zahradě po celý rok.

projít na článek

Žáci školy si v zámecké zahradě doběhli pro medaile

Ve středu 27.9. 2023 se žáci a žákyně 4. až 9. tříd zúčastnili přespolního běhu, který se konal v zámecké zahradě v Ploskovicích. Velký úspěch slavili mladší žáci. Dívky 4. a 5. tříd si společnými silami doběhly pro 1. místo, Číst dál...

projít na článek

Vernisáž ve Valdštejnské zahradě 7. 9. 2023

Fanfáry v podání Josefa Zámečníka a jeho žáků zahájily v úterý 7. září tradiční vernisáž průřezové kolekce výstavy Má vlast cestami proměn – příběhy domova v pražské Valdštejnské zahradě. V této kolekci je zastoupen každý kraj jednou proměnou a prezentová

projít na článek

Zveme na vernisáž v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty UK

Srdečně Vás zveme na vernisáž průřezové kolekce 15. ročníku výstavy Má vlast cestami proměn - příběhy domova, která proběhne 18. 10. 2023 v 15 hodin v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy na Praze 2.

projít na článek