Renovace hradního paláce na Kunětické hoře přilákala v červenci tisíce turistů

V letošním červenci zaznamenala turistická oblast Pardubicka významný nárůst návštěvnosti, přičemž největším růstem se pyšní státní hrad Kunětická hora. Tento historický skvost se těší zvýšenému zájmu návštěvníků i díky dlouho očekávanému otevření nově renovovaného hradního paláce. Po dvou sezónách uzavření části komplexu kvůli opravám se brány paláce znovu otevřely dokořán a turisté neváhali využ ...

projít na článek

V červenci přiletělo na kanáry 1,1 milionu turistů

Jen za červenec navštívilo Kanárské ostrovy o 4% více turistů než v červenci předchozího roku. Na všech sedm ostrovů tak v tomto měsíci dorazilo ze zahraniční 1,1 milionu turistů.

projít na článek

Kanárské ostrovy čekají letos více než 10 milionů turistů

Statistici  zveřejnili   údaje  za leden a únor, z nichž vyplývá, že za tyto dva měsíce Kanárské ostrovy navštívilo 1,72 milionu turistů a že únor s 968 000 zahraničními turisty již se přiblížil  předpandemické „normální“ úrovni. Velmi nadějné jsou předbě

projít na článek

Gran Canaria - rekordní první pololetí v počtu turistů, vedou seveřané

Na Gran Canaria přijelo v prvním pololetí celkem 2,2 milionů turistů. Je to meziročně o 10,7% více.  

projít na článek

Kanárské ostrovy lákají miliony turistů, růst nepřestává

V říjnu letošního roku přijelo na Kanárské ostrovy o 3,1% více turistů, než ve stejném měsíci loňského roku. Celkem se přes Atlantik vydalo za sluncem a plážemi 1.309.652 zahraničních návštěvníků. 

projít na článek

Gran Canaria hlásí rekordní léto

V období od března do října 2017 přijelo na Gran Canaria celkem 2,100.000 turistů, což představuje nárůst o 7,9% (+ 155.000 lidí) ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Loni ve stejných měsících na ostrov přijelo 1,945,000 turistů. 

projít na článek