Renovátor seker na volné noze

Renovace seker měl Petr Pěchota ze začátku jako koníčka při zaměstnání, který mu sotva pokryl náklady. Jak zpětně říká, potřeboval zaměstnat tvůrčí část mozku, nejen tu obchodnickou. Když ale během covidu přešla velká část komunikace do digitální formy, což mu nesedělo, rozhodl se, že se do své záliby pustí naplno a založí živnost. Dnes má vlastní značku Peters Axes a v malé dílně za Prahou už dva roky vyrábí a renovuje sekery i další doplňky. „Když jsem měl sekery jen jako koníček, tak jsem propagaci neřešil. Bylo mi to jedno. Zajímalo mě maximálně tlachání na sítích. Jenže být živnostníkem znamená, že budoucnost musí mít nějaký vývoj. Proto o sobě musíš dávat vědět,“ zmiňuje v rozhovoru pro magazín Doklidu.

projít na článek

Zapoj se do průzkumu: Jak se ti daří na volné noze?

Tohle není řečnická otázka. Opravdu nás to zajímá, a proto jsme se rozhodli uspořádat průzkum, který zmapuje české podnikání na volné noze od A do Zet. Velmi stojíme o tvůj názor a hlas!

projít na článek

20 let na volné noze

Martin Matějka oslavil 40. narozeniny a k tomu i kulatých 20 let na volné noze. V rekapitulačním článku teď píše o tom, co se u něj za ten čas v jednotlivých oblastech života a práce změnilo. „Za ty roky se toho strašně moc stalo, jak v oboru jako takovém

projít na článek

Spokojenější na volné noze

Osvětový web Posviť si se rozšířil o novou část otázek „Spokojenější na volné noze“, které zpracoval Robert Vlach ve spolupráci s Michelle Losekoot, která za celým projektem stojí. V pracovním listu, který si můžete zdarma stáhnout a vyplnit, najdete pečl

projít na článek

Nacenění práce

Tady je naše Otázka týdne: Jak naceňuješ svou práci na volné noze a proč? Zapojte se a podívejte se, jak na ni odpověděli kolegové na LinkedIn a na Facebooku (rozklikněte si komentáře).

projít na článek

Na volné noze Na cestě — jaro/léto

Další série našich otevřených setkání pro freelancery je zde! Potkejme se v Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích, Plzni, Frýdku-Místku nebo Litomyšli.

projít na článek