Rizikové kácení

Postupné kácení stromů je nejnáročnější a velice riziková část stromolezecké činnosti. Nebezpečí při této práci nesmí podceňovat začátečníci ani lidé provádějící tuto činnost na profesionální úrovni. Velké množství úrazů při postupném tzv. rizikovém kácení je jedním z mnoha důvodů, proč by měla být tato práce přenechána výhradně zkušeným a vyškoleným profesionálům. Níže uvedené informace neslouží jako manuál činnosti pro začátečníky, nýbrž slouží pro představu některých základních způsobů provádění těchto složitých operací pro laickou veřejnost. Pro dosažení schopností a znalostí potřebných pro vykonávání této činnosti, je třeba projít dlouhým a náročným psychickým i fyzickým výcvikem pod vedením zkušených profesionálů.

projít na článek

Kalendář 2015 rizikové kácení

Kalendář pro rok 2015 s fotkama posledního roku rizikového kácení stromů v Plzni a okolí. V případném zájmu o kalendář Vám ho rádi zašleme v tištěné podobě ve velikosti A2 Českou poštou

projít na článek

Povolení ke kácení stromů 2016

Pro rok 2016 platí stejné podmínky jako v roce 2015 (Vyhláška nebyla nijak upravena) Kácení stromů se může provádět pouze v období vegetačního klidu, které se však nevstahuje na rizikové stromy ohrožující majetek nebo lidský život.

projít na článek

Výsadby

Příspěvek Výsadby pochází z Rizikové kácení, odborné prořezy stromů, frézování pařezů - LEVNĚ A KVALITNĚ -

projít na článek

Stroje

Příspěvek Stroje pochází z Rizikové kácení, odborné prořezy stromů, frézování pařezů - LEVNĚ A KVALITNĚ -

projít na článek

Střih a řez stromů

Příspěvek Střih a řez stromů pochází z Rizikové kácení, odborné prořezy stromů, frézování pařezů - LEVNĚ A KVALITNĚ -

projít na článek