Ročník je teprve v začátcích, ale summití doprovodné projekty již vyrážejí do regionů!

I během 29. ročníku Summit nezůstává pouze v české metropoli, ale se simulacemi a doprovodným vzdělávacím programem vyráží do českých regionů. A kam zamíří v průběhu září? Regionální simulace: Staň se diplomatem Komplexní celodenní program se simulací Rady Evropské unie, který je určený pro 8. a 9. ročníky ZŠ a nižší stupeň víceletých gymnázií, vyráží 15. září na gymnázium do středočeské Příbrami. Co na tamější žáky čeká? Dopoledne se seznámí s fungováním mezinárodních organizací a především Evropské unie a Evropské rady. Také jim bude představena jedna z aktuálních otázek a její problematika podrobně vysvětlena. Odpoledne budou moci žáci všechny nabyté poznatky uplatnit při jednání v rolích nejvyšších představitelů reálných evropských států. FOTO z loňských regionů Instantní summit Také další doprovodný projekt Pražského studentského summitu, který je určený pro studenty středních škol a vyššího stupně víceletých gymnázií, zamíří do českých krajů. Máte možnost si tak vyzkoušet summití simulaci ještě před 1. workshopem, konkrétně jednání Rady bezpečnosti OSN na téma izraelských osad na západním břehu Jordánu.18. září putuje za studenty gymnázia ve Strakonicích, v pátek 22. září pak na krajský úřad v Českých Budějovicích, kam se mohou přihlásit studenti z celého Jihočeského kraje. Po víkendové přestávce se program přesune na sever do Ústí nad Labem, kde se uskuteční simulace také na tamějším krajském úřadě, tentokrát pro studenty z Ústeckého kraje.Přihlašování na simulaci v prostorách strakonického gymnázia končí 15. září, na program v Českých Budějovicích a Ústí nad Labem pak 17. září 2023. Více informací a QR kód s přihlašovacím formulářem naleznete v infografikách níže. Pokud máte jakékoliv otázky, napište nám na [email protected]. Těšíme se na vás! The post Ročník je teprve v začátcích, ale summití doprovodné projekty již vyrážejí do regionů! appeared first on Pražský studentský summit.

projít na článek

ODSTARTOVAL 6. ROČNÍK HEJTMANOVA POHÁRU

V lednu odstartoval již 6. ročník oblíbené školní soutěže Hejtmanův pohár. Příspěvek ODSTARTOVAL 6. ROČNÍK HEJTMANOVA POHÁRU pochází z AAS ČR, z.s.

projít na článek

Jak na první workshop?

Stojíte v majestátní aule Právnické fakulty Univerzity Karlovy, na saku máte připnutý badge státu, který budete zastupovat, a možná trochu obezřetně pokukujete kolem sebe. Vyplnili jste přihlášku, prošli jste přijímacím řízením a stali se z vás delegáti.

projít na článek

Fulbright Specialist: projekty plně hrazené ECA

Rozšiřujeme počet Fulbright Specialist až o 3 projekty plně hrazené z prostředků ECA Nabídka platí pro projekty v těchto oborech: Climate Change;  Cyber Security and IT; Disaster Response;  DEIA (Diversity, Equity, Inclusion, and Access); Entrepreneurship

projít na článek

Muzeum regionu Boskovicka- výstava zhistorie četnictva na Boskovicku

The post Muzeum regionu Boskovicka- výstava z historie četnictva na Boskovicku appeared first on Prostřední Poříčí.

projít na článek

3.ročník Alset footbal cupu je již plně obsazen

Na 3. ročník turnaj mladších žáků v kopané Alset footbal cup se již přihlásilo všech 10 účastníků nejen z plzeňského, ale i z karlovarského a jihočeského kraje. Turnaj je naplánován na první neděli v dubnu 02.04.2017. The post 3. ročník Alset footbal cupu

projít na článek