Roverská výprava na Kokořín

Zamýšleli jste se někdy nad tím, co se stane se skauty, když odrostou? Při středisku Lípa Říčany je aktivní roverský kmen s názvem Diversity, který pořádá akce právě pro nás. Většina z nás se podílí na chodu všech ostatních oddílů střediska a můžete nás potkat na schůzkách mladších věkových kategorií. I z toho důvodu nemáme stanovené schůzky na konkrétní den měsíce. O to častěji se však vydáváme do přírody a setkáváme se nejen v klubovně minimálně jednou do měsíce. Během prázdnin jsme stihli dobrodružný výšlap na Kokořín s intenzivním poznáním Kokořínska při překonávání neočekávaného potoka, který stál (ne na příliš dlouho) mezi námi a skálou, přes kterou jsme plánovali pokračovat. Ještě před začátkem letních táborů jsme v komorním počtu navštívili naše oblíbené nečínské tábořiště a lom v Hříměždicích, po odstartování tábora 8. oddílu jsme jeli navštívit naše nejčerstvější členy do Dublin. Do konce prázdnin jsme stihli ještě společné grilování a výlet za kulturou jsme strávili v kině. Poslední akcí prázdnin se stal výšlap “Zpátky do školy”, kdy jsme zabalili batohy a vyrazili pěšky ze Říčan do Prahy. Po dlouhém, 30 km dlouhém putování pražskou přírodou, jsme dorazili na Náplavku, kde jsme se připojili k roverům z Prahy a okolí při oslavách nového školního roku “Vyplutí”. Naše poslední cesta obsahovala i zacházku na místo keltského hradiště a neplánované terény, o to intenzivnější zážitky si z ní však odnášíme. Za roverský kmen Diverity zapsala Anna Vařeková, ilustrační fotografii z výpravy na Kokořín pořídila Anna Kočka Kaiserová

projít na článek

Úspěchy nejmladších židlochovických badmintonistů

Dne 6.3.2011 se v Ivančicích konal krajský přebor žáků v badmintonu do 13 let. Naše výprava si odvezla 10 cenných medailí!

projít na článek

Výprava skautů a skautek do Berouna

Ve dnech 21. -22. října se uskutečnila výprava skautů a skautek. I když všichni věděli, že podle snad všech předpovědí má pršet, tak se stejně pár odvážných našlo a v sobotu v 8:00 jsme společně s vedoucími nasedli do vlaku směr Beroun. Když jsme vystoup

projít na článek

E-xpedice Babí hora

Výprava, toulání se krajinou v neprozkoumaných místech nebo chcete-li expedice není příliš spojována s odvětvím elektrokol. I proto mě pozvánka od českého zastoupení Bosch Ebike Systems velmi zaujala.

projít na článek

Češi hrají americkou profesionální PBA

Dočkali se! Po dlouhém období příprav vyrazila česká výprava na americkou profesionální PBA. Čtveřice bowlerů Jaroslav Lorenc, Jan Macek, Marek Talpa a Lukáš Jelínek bojuje v konkurenci nejlepších profesionálů světa.

projít na článek

Dominik Sokola překonal v oštěpu na Velké ceně Olomouce poprvé 70m

Tradičně na druhý květnový státní svátek se v Olomouci koná Velká cena, tentokráte 48. ročník. Letos se na ni vypravila velmi početná výprava atletů a atletek našeho atletického klubu, svěřencI trenérů Oty Šedého a Vojtěcha Březky.

projít na článek