Tento rozdíl je naprosto zásadní. U systému Reven apod. je do akumulačního prostoru vháněn štěrbinou po celé délce zákrytu směrem šikmo vzhůru venkovní, tepelně neupravený vzduch v objemu 30 – 80 % celkového odsávaného proudu. Tento vzduchový proud vytvoří v horní části akumulačního prostoru spolu s celkovým termickým proudem „vzduchový válec“, ve kterém se oba proudy smísí a jsou pak společně odvedeny nasávacími prvky. Pokud teplota a vlhkost v tomto „vzduchovém válci“ dosáhnou hodnot, při kterých je „podkročen“ rosný bod, dochází ke kondenzaci a odkapávání vody. Tento systém byl vyvinut pro horské regiony, kde je převážnou část roku velmi „suchý“ vzduch a je tedy předpoklad, že k onomu „podkročení“ rosného bodu nedojde. Množství vzduchu, které je třeba zákrytem odsát se skládá z objemu termického proudu stoupajícího od tepelných přístrojů a objemu neupraveného venkovního vzduchu, vyfouknutého štěrbinou do akumulačního prostoru zákrytu. Množství „větracího“ vzduchu, přivedeného do kuchyně by pak mělo nahradit odsátý termický proud. U systému indukčních zákrytů je do akumulačního prostoru zákrytu „vstřikován“ systémem trysek vzduch nasávaný z prostoru kuchyně (nad zákrytem) v množství 2 – 3 % celkového odsávaného proudu. Vstřikované proudy vzduchu jsou směrovány k nasávacím prvkům (lapače tuku), kterými jsou vzápětí odvedeny a mají v zákrytu výhradně mechanickou funkci. Svými induktivními vlastnostmi zajistí stabilizaci celkového termického proudu, jeho naindukování a odvedení (vlastní hybností vstřikovaných proudů) do prostoru účinnosti nasávacích prvků. Tímto způsobem se podstatně zvýší koncentrace škodlivin v celkovém odváděném proudu a je možno snížit jeho objem. Praha 30.3.2015
Nařízení komise EU 1253/2014 se týká větracích jednotek, tj. jednotek, které dopravují vzduch z objektu ven nebo dovnitř jednosměrné (sem patří i bytové digestoře s odsávacím ventilátorem, které směrnice nazývá sporákové odsavače par), nebo ven i dovnitř
projít na článekRoste vám na zahradě rebarbora? Právě teď je období, kdy je ideální doba pro sklizeň jejích řapíků. Přečtěte si, jak při sklizni správně postupovat. A jak je to s pěstováním rebarbory? Poradíme vám, ...
projít na článekJaký je rozdíl mezi cateringem a restaurací? GASTROINOVACE.cz redakce10 TOP důvodů, proč využít catering a ne restauraci na místech, kde není zázemí The post Jaký je rozdíl mezi cateringem a restaurací? first appeared on GASTROINOVACE.cz.
projít na článekStručné a jasné vysvětlení, jaký je rozdíl mezi HDPE (mikroten) a LDPE (igelit).
projít na článekSpustili jsme nový web zaměřený na zabezpečovací systémy. Můžete se zde dozvědět vše ze světa EZS, EPS nebo přístupových systémů. Vysvětlíme Vám, jak probíhá návrh řešení, příprava projektu a následná instalace jednotlivých systémů.
projít na článek