Rozhledna Hoslovice

Rozhledna Hoslovice je telekomunikační vysílač sloužící zároveň jako vyhlídková věž. Najdeme ji na zalesněném kopci Čekanka nad obcí Hoslovice v okrese Strakonice. Vyhlídka je odtud nádherná - uvidíte Šumavu, Horažďovicko, Strakonicko a další zajímavá místa.

projít na článek

Rozhledna Bolfánek

Rozhledna Bolfánek stojí na vrchu Žďáru a bdí nad městečkem Chudenice. Zděná novogotická rozhledna má vskutku neobvyklou podobu - původně se totiž jednalo o věž poutního kostela.

projít na článek

Rozhledna Svatý vrch

Rozhledna Svatý vrch je vyhlídkový altán, který se tyčí na vrcholu Svatého kopečku nad Kadaní. Kadaňská rozhledna nabízí vyhlídku na Krušné hory s Klínovcem, Doupovské hory nebo také hrad Hasištejn.

projít na článek

Rozhledna Varhošť, Krkavčí skála a socha Středohoř

Nad obcí Hlinná u Litoměřic stojí rozhledna Varhošť. Původní byla dřevěná, výstup na ní byl celkem adrenalinový zážitek, nyní je kovová, takže je to už bezpečnější. Stejně se mírně houpe když jste až nahoře. Výhled je krásný, hlavně na Labské údolí v Úste

projít na článek

Rozhledna Dobrá voda

Rozhledna Dobrá Voda v Horní Plané je novou rozhlednou, která byla vybudována na zalesněném kopci v parku Adalberta Stiftera. Kdo zamíří na rozhlednu, může se také osvěžit v zázračné studánce a projít si areál parku i s poutním kostelem Panny Marie Bolest

projít na článek