Rozhovor: Občanský zákoník. Komentář. 2. vydání

Přin me v m rozhovor s vedouc mi autory druh ho vyd n koment ře k občansk mu z kon ku, s Vladim rem Beranem, předsedou odvolac ho sen tu Krajsk ho soudu v st nad Labem, Janem Petrovem, konzultantem/advok tem v pražsk kancel ři Allen & Overy, a Michalem V tiskem, předsedou prvostupňov ho sen tu Městsk ho soudu v Praze. V čem podle v s spoč v př nos druh ho vyd n po dvou a půl letech? Spolu s nakladatelstv m jsme si vědomi, že jde o dobu, kter je pro koment řovou literaturu sp e krat . Ale pr vě zvolen podoba tohoto koment ře, zaměřen předev m na maxim ln aktu lnost, spolehlivost a každodenn použ v n , vyžaduje častěj aktualizace. Koment ř totiž vych z z kompletn re er e judikatury a od posledn ho vyd n vy la cel řada nov ch, podstatn ch rozhodnut i dal ch publikovan ch n zorů. Každ rok, kter uplynul od předchoz ho vyd n , tak je zn t. V čem d le je nov koment ř dle va eho n zoru lep ? Kromě již zm něn aktualizace judikatury a publikovan ch n zorů je mnoho pas ž z sadně přepsan ch nebo zcela nov ch. Kniha m o 200 stran nav c, ale rozsah změn je podstatně vět , než by plynulo jen z tohoto daje. Autoři vynaložili dal tis ce hodin času na to, aby texty byly co nej plněj a nejčtivěj . Snažili jsme se o to, aby nov vyd n poskytlo odpovědi na co nejv ce ot zek, kter nově aplikačn činnost nab z . A jak vid te budoucnost koment ře? Můžeme-li mluvit za v echny autory, r di bychom nav zali na kladn přijet prvn ho vyd n odbornou veřejnost . Mile n s překvapilo, že v roce 2018 byl koment ř oceněn na Karlovarsk ch pr vnick ch dnech udělen m 1. m sta v kategorii autorsk cena. Přesto si jsme vědomi velk konkurence, a proto se budeme snažit i do budoucna aktualizovat a zdokonalovat jeho zněn . Raacute;di bychom pokračovali v budov n dosud kr tce vytv řen reputace koment ře. Knihu můžete zakoupit v na em e-shopu ZDE.

projít na článek

Zákoník práce nejen pro mistry + aktuální info k novele (Ámos 6/2017)

Zákoník práce nejen pro mistry Pro mimořádný zájem o zákoník práce v souvislosti s avizovanou novelou zařazujeme do nabídky pro II. pololetí kurz Zákoník práce nejen pro mistry.Jeho lektorem je zkušený praktik (původně personalista) JUDr. Pavel Jindřich.

projít na článek

Nález Ústavního soudu ze dne 19. ledna 2017 sp. zn. I. ÚS 3308/16 (k limitům autonomie vůle a aplikaci základních práv na soukromoprávní jednání)

Nový občanský zákoník upřednostnil v základním interpretačním ustanovení (§ 2 odst. 1) výklad soukromého práva v souladu s Listinou základních práv a svobod a ústavním pořádkem, čímž zdůraznil obecnější fenomén konstitucionalizace soukromého práva,1 kter

projít na článek

Rozhovor: Michal Hůla chytá na africkém kontinentu

Máme pro vás další rozhovor z repre srazu. Hostem Michala Pavlíka byl brankář Michal Hůla. Nová jednička v české reprezentaci. Český gólman mluvil také o svém novém angažmá v UA Ceutí i o španělských holkách. Podívejte se na rozhovor před čtvrtečním a pát

projít na článek

Rozhovor s Milošem Exnarem pro Fotbal v kraji

Rozhovor vyšel v elektronické podobě 18. května 2023. Celý obsah časopisu najdete na adrese FOTBALFOTO.

projít na článek

Pozdrav Tylovjanům z Austrálie: Rozhovor s Janou Babicz - Vráblovou

WILLETTON - Až v západní Austrálii má náš web věrnou čtenářku. S tylovickými novinkami se pravidelně seznamuje Jana Babicz. Za svobodna se jmenovala Vráblová a bydlela na Dolních Drahách. V předvečer tylovické pouti jsem Janu požádala o rozhovor:

projít na článek