Rozmarýn v truhlíku s tymiánem

Do jednoho truhlíku můžete sesadit levanduli, rozmarýnu a šalvěj a podsadit nebo olemovat je tymiánem. Všem uvedeným bylinkám totiž vyhovuje stanoviště na plném slunci, potřebují málo vody a stačí je přihnojit jen dvakrát za měsíc. Půda by měla být propustná a nepříliš bohatá na živiny. Je vhodné použít speciální substrát a hnojivo pro bylinky.

projít na článek

Jak pěstovat muškáty v truhlících a co k nim zasadit? Poradíme také, kdy dát muškáty do truhlíku

Muškáty patří k nejoblíbenějším balkonových květinám, kterými si můžete ozdobit své balkony, terasy i venkovní parapety. V tomto článku vám poradíme, jak pěstovat muškáty v truhlících a jaké rostliny k nim zasadit pro efektní vzhled. Také vám řekneme, kdy

projít na článek

Rozmarýn

Na tom pražským mostě, rozmarýnka roste….. Kdo by ze svého dětství neznal tuto písničku? Ale jen málokteré malé dítě ví, co za vzácnost na tom mostě vlastně roste? Rozmarýnka je synonymem pro rozmarýn lékařský (Rosmarinus officinalis), aromatickou bylinu

projít na článek

Bakopa

Okrasná rostlina bakopa patří mezi letničky a nejlépe vynikne v závěsné nádobě nebo truhlíku. Bakopa kvete drobnými květy.

projít na článek

Torénie

Torénie jsou velmi efektní převislé letničky, vhodné do truhlíku. Tvoří dlouhé šlahouny se vstříčnými kopinatými a zubovitými listy. Květy jsou poměrně velké, ale není jich na rostlině mnoho.

projít na článek

Skalník v truhlíku

Jedná se o nenáročné keříky, které jsou oblíbené pro své bílé květy, lesklé lístky a barevné plody. Rostou na suchých náspech, skalnatých stěnách nebo na smíšených záhonech, ale některým druhům se daří i v truhlíkách nebo květináčích.

projít na článek