Roztok borax glycerin

Boraxglycerin je antimykotikum vhodné především na kvasinkové infekce, soor. Boraxglycerin má silný antiseptický účinek a používá se k ústní a dentální aplikaci. Solutio boraxglycerin může být 20%, 10%, 3%. Složkami přípravku jsou tetraboritan sodný, destilovaná voda a glycerin.

projít na článek

Borax - použití v domácnosti

Borax má široké využití jak v domácnosti, tak i v některých odvětvích průmyslu.

projít na článek

Jarischův roztok

Jarischův roztok je roztok kyseliny borité s glycerinem, rozpuštěné v demineralizované vodě. Jeho pH je mírně kyselé. Používá se jako pleťová voda, na ekzémy, celkové zklidnění pokožky. Je k dostání v lékárně bez předpisu.

projít na článek

Lugolův roztok

Lugolův roztok se běžně používá jako antiseptikum a dezinficiens (dezinfekce) pro nouzovou dezinfekci pitné vody a jako reagencium pro detekci škrobu v rutinních laboratorních a lékařských testech. Ojediněle se používá také pro doplňování deficitu jódu, n

projít na článek

Použití hypermanganu

Hypermangan, chemicky KMnO4, je černofialová lesklá krystalická sůl velmi dobře rozpustná ve vodě, přičemž vzniká růžovofialový až tmavofialový roztok (záleží na koncentraci). Z roztoku se hypermangan dá zpětně odstranit dialyzační blánou. V medicíně se p

projít na článek

Otivet

Otivet je roztok určený k běžnému čištění uší psů a koček s vyváženým, preventivním a ochranným účinkem jednotlivých složek na zevní zvukovod.

projít na článek