Rustikální styl

Vyzdobit si interiér chceme každý po svém. Moderní trendy nás spíše posouvají směrem k chladnému, sice hygienickému, ale sterilnímu a odcizenému stylu, ale ne každý jim podlehne. Někomu vyhovuje útulné teplo domova a tím může být i rustikální styl.  Nábytek z masivu Je přirozeně dražší, než z dřevotřísky, ale jde o trvanlivé výrobky s dlouhou životností. Zvláště u namáhaných typů nábytku, jako jsou postele a pohovky, byste měli volit masiv, neboť se dřevotříska ve spojích rozviklá, vruty a šrouby pak nelze dotáhnout a celý výrobek se stává již po několika letech nepoužitelným. Lepené lisované desky z pilin mají sice velmi pěknou povrchovou úpravu z dýhy, ovšem právě spojovací součásti jsou jejich nejslabším článkem. Dřevěné obložení Kromě dřevěných schodů, zábradlí a některých dalších funkčních prvků bývalo v polovině 80. let hitem obkládat dřevem stěny palubkami. Ty vynikaly zejména v podkrovních pokojích, kde nebyl k dispozici sádrokarton a šikmé stěny se musely vyzdívat např. heraklitem. Navenek studené místnosti tak rázem získaly odlišný náboj, byly teplé a útulné, zvláště tehdy, kdy se vhodně dřevěný obklad zkombinoval se světlým nábytkem a jednobarevným krémovým kobercem. Dnes se s tímto trendem můžete setkat u některých dřevostaveb a dokonce se dřevěné palubky opět vrací i do interiérů bytů, kde spolu s nábytkem v masivu mohou vyzdobit celou stěnu. Přírodní dřevo zkrátka ničím nenahradíte. I když jsou desky z umělého kamene nebo lamina působivé, je to zkrátka plast nebo kombinace syntetické pryskyřice a přírodního pojiva. Dřevěná podlaha Dnes již poměrně rozšířený způsob, jak řešit podlahovou krytinu. Na rozdíl od keramických a umělých povrchů má jednu zásadní přednost, a tou je přírodní materiál, navíc teplý, hřejivý a dobrý izolant. Podlaha ze dřeva doplněná vkusným koberečkem je velmi výrazným prvkem a neuvěřitelně celý byt zútulní. Výhodou je i přirozená prodyšnost, kterou nedocílíte ani vinylem, ani kobercem.    Článek Rustikální styl se nejdříve objevil na Vesky.

  • Web: Vesky
  • Aktualizace: 28.5.2024
projít na článek

Hotel Styl

Hotel Styl naleznete v Hlinsku v Pardubickém kraji. Vysočina nabízí nádhernou přírodu k výletům, sportu i relaxaci. Součástí hotelu je sportovně relaxační centrum, těšit se můžete i na odpočinek ve wellness centru.

projít na článek

Hotel Styl

Hotel Styl naleznete v Hlinsku v Pardubickém kraji. Vysočina nabízí nádhernou přírodu k výletům, sportu i relaxaci. Součástí hotelu je sportovně relaxační centrum, těšit se můžete i na odpočinek ve wellness centru.

projít na článek

Moderní Barový Stůl: Design, Funkce a Inspirace

Barový stůl je stále populárnějším a módním kouskem nábytku, který přináší do interiéru dojem elegance a zábavy. Nejenže se stává středem pozornosti na společenských událostech a večírcích, ale také nabízí praktické výhody pro každodenní použití. V tomto

projít na článek

Opřetice - Styl šampionát pony 2014

Opřetice - Styl šampionát pony - 1. června 2014 - objektivem Honzy Matušky

projít na článek

svérázný interiér

Úkolem rekonstrukce bytu pro manželský pár bylo zmodernizovat interiér, ale zároveň zachovat útulnost a osobní styl majitelů. Tento úkol byl pro nás velkou výzvou, protože jsme se museli do stylu klienta vžít a mírně potlačit náš vlastní, spíše minimalist

projít na článek