Různé příležitosti si žádají různá vína

elle_kh / Pixabay Výběr toho správného vína může být pěnětvrdým oříškem. Tak se ho pokusme společně rozlousknout. Není víno jako víno. A jaké si tedy dát? Bílé, červené, růžové, polorůžové, suché, sladké, polosuché, bublinkové, archivní nebo likérové? Jaké pít v létě? Jaké víno si dát na sklonku horkého dne, když teploty atakují třicítky? Zřejmě podvědomě sáhnete po lahvince vychlazeného bílého či růžového vína. A dobře uděláte. Správnou volbou bude i víno jemně bublinkové jako například známé prosecco. Z vín červených je pak vhodné upřednostnit jemnější odrůdy jako Pinot Noir či Modrý Portugal. Ta hutnější si nechejte na podzim a zimu, kdy vás dobře zahřejí. K jídlu Zřejmě jste už slyšeli, že k bílým masům se hodí bílé, k červeným, jak jinak, červené. Není to ale pravidlem. Jsou someliéři, kteří tvrdí, že si máte dát víno, na které máte chuť. Žádného faux pas se tedy nedopustíte, zvolíte-li ke steaku sklenku bílého. Nejenom k dezertu Speciální kategorií jsou likérová a dezertní vína. Ta se přitom nehodí jen k dezertům, ale i sýrům a masu. A dát si skleničku můžete jak před jídlem, tak i po něm. Při výběru portského vína ale buďte obezřetní. Originální portské, to je rozkvašený rmut a vinná pálenka. Proto se zaměřte především na jeho původ, který poznáte podle kolku na uzávěru. K oslavám Oslava výjimečné události si žádá i výjimečné víno. Záleží ale na tom, zda ho na oslavě chcete pít, nebo ho oslavenci darovat. Zatímco pro konzumaci je na oslavách vhodný sekt, či přímo pravé šampaňské, jako dárek zvolte spíše archivní víno, tedy víno staré nejméně tři roky od sklizně. Víno jako dárek V případě oslavy narozenin ale můžete jít ještě dál a oslavenci darovat víno pocházející z roku jeho narození. Na e-shopu wineme.cz tu třeba pořídíte archivní víno k 60. narozeninám. To stačí vložit do dárkové krabice, přiložit osobní věnování a originální dárek bude na světě.

projít na článek

Piva pro různé příležitosti

Víte, že si u nás můžete koupit pivo pro různé příležitosti? Pokud máte chuť si dát pivko doma k obědu, určitě přijde vhod PET láhev. Pokud míříte na oslavu nebo chcete udělat někomu radost, můžete si u nás zakoupit pivo...

projít na článek

Obézní pes

Dost často musím řešit obezitu u nových psích zákazníků. ejich majitelé většinou žádají ke koupi různé diety, krmiva ochuzená o tuky a bílkoviny, ale věřte, tudy cesta rozhodně nevede. Jak na obezitu vašeho psa?

projít na článek

Faust canisterapeutem

  V současnosti media využijí každé příležitosti, aby různá plemena označila jako bojová. Místo přísného postižení nezodpovědných majitelů psů pak šíří mylné informace o celém plemeni . Tento článek je o psu plemene rotvailer. Děkujeme Iloně Procházkové a

projít na článek

Národní týden manželství 2009

V týdnu od 9. do 13.2.2009 byl Národní týden manželství, ve kterém se různá sdružení a média věnovala tématu manželství a rodina. Při této přiležitosti se uskutečnila v našem sboru  setkání určená pro manžele.

projít na článek

Národní týden manželství 2008

V týdnu od 11-17.2.2008 byl Národní týden manželství, ve kterém se různá sdružení a média věnovala tématu manželství a rodina. Při této přiležitosti se uskutečnila v našem sboru tři setkání určená pro manžele.

projít na článek