Rybářka v kuchyni

Když se necháte vyhecovat partou kamarádů a vyrazíte s nimi do Norska na ryby, může se vám stát, že si tento způsob dovolené zamilujete natolik, že se stane vaší závislostí. A to přesně se stalo před pár lety mně. A i když jsem kamarády předem varovala, že nehodlám trávit většinu času u sporáku, nakonec jsem tam stejně skončila. V průběhu několika výprav jsem vyzkoušela recepty, které si oblíbila jak rybářská parta, tak moje rodina. Inspirovala jsem se rybími pochoutkami z celého světa. Nejvíce receptů je z tresky. Treska je nejčastější úlovek ve zdejších vodách. Dále makrela, halibut, sleď a mník. S kuchyňským vybavením, které rybářská chata obvykle mívá, což je sporák nebo jen dvouplotýnka a malá trouba, se dá uvařit většina jídel. Kromě těchto přidávám recepty, které vařím z mořských ryb a plodů doma v Čechách, ty jsou náročnější na ingredience a čas. Jo, vy se mi smějete, že jsem nechtěla trávit většinu času v kuchyni? Ale no tak! Robinson na svém ostrově také nejedl jenom bobule!

projít na článek

Situace v kuchyni

Album Autobus do Podbořan dotváří atmosféru článku Situace v kuchyni , který vyšel v Lidových novinách v sobotu 6.11. v sekci Orientace / Pracovna. Autorem je překladatel Jan Mattuš a na knížku, kterou právě překládá, se docela těším.   http://www.lid

projít na článek

MAGAZÍN NA SKOK V KUCHYNI ČERVENEC 2023

Prohlédnout The post MAGAZÍN | NA SKOK V KUCHYNI ČERVENEC 2023 first appeared on Na skok v kuchyni. Zdroj: Na skok v kuchyni

projít na článek

MAGAZÍN NA SKOK V KUCHYNI SRPEN 2023

Prohlédnout The post MAGAZÍN | NA SKOK V KUCHYNI SRPEN 2023 first appeared on Na skok v kuchyni. Zdroj: Na skok v kuchyni

projít na článek

MAGAZÍN NA SKOK V KUCHYNI ZÁŘÍ 2023

Prohlédnout The post MAGAZÍN | NA SKOK V KUCHYNI ZÁŘÍ 2023 first appeared on Na skok v kuchyni. Zdroj: Na skok v kuchyni

projít na článek

Bydlení v kuchyni

V kuchyni se setkáváme a spojujeme. Jako rodina a přátelé. Jako pár. Kuchyně je místem, kde vaříme, jíme, užíváme si, čteme, píšeme, posíláme e-mailem, publikujeme, filozofujeme jinými slovy: to je místo, kde žijeme.  Naše otevřené kuchyně zahrnují zabud

projít na článek