Sáhibe ty koukat, jak Naja tančit…

„Vidíš, sáhibe, naja tančit“, huláká Indar a zuby se mu v úsměvu lesknou na slunci. Kobry se pohybují naoko líně, rozvláčné pomalé pohyby, které vůbec nenaznačují tu mršťnost, s jakou dokáže had zaútočit. Když Indar zase přetáhnul podle něj línou kobru píšťalou, ta z vedlejšího košíku se nahnula jen nepatrně víc takovým pomalým, ale cíleným pohybem.

projít na článek

Fit Dance hodiny červen 2021

Začínáme tančit opět od června 2021: Hradec Králové - pondělí 7.6.2021 v čase 17:30 - 18:30 ve střední tělocvičně ZŠ Milady Horákové Hořice - středa 9.6.2021 v čase 18-19 hod. ve sportovní hale v Hořicích nebo na venkovním hřišti

projít na článek

Pohádky Šmoulích kamarádů

Od dnešního dne se můžete koukat na zburu nové pohádky Šmoulové! Přidali jsme celkem 60 pohádek o Šmoulích kamarádech a Gargamelovi s jeho proradným kocourem Azraelem.

projít na článek

Permakulturní hospodaření v projektu Les psích duší

Tento článek nejenže vysvětlí, co znamená permakulturní hospodaření v praxi, ale třeba vám i pomůže koukat se na svou zahrádku trochu jinak. Nebojte, nuda to nebude:-)

projít na článek

Léto 2016 v Lese psích duší

Dnes to bude trochu o motýlech. Kus pozemku je vyhražen jim a věřte, že na co koukat. Les psích duší je domov pro mnoho rostlin, někdy velmi vzácných a chráněných, tedy pro motýlí druhy hotový ráj, kde můžete spatřit mnoho druhů motýlů.

projít na článek

Staré píšťalky pro psy - nálezy p. Jana Kočího

Ani o tahle umělecká dílka vás Hačmor rozhodně neošidí. Opět je na co koukat a my moc děkujem p. Kočímu za dodané fotografie jeho sbírky.  Když jsem článek připravovala, netušila jsem, jak staré píšťalky vlastně jsou a odkdy je lidstvo začlo používat.

projít na článek