Šance na únik zdluhové pasti: Milostivé léto i konec marných exekucí

Poslanci chystají další úlevy pro dlužníky. V září budou jednat o změnách v exekucích a oddlužení, které by mohly pomoct stovkám tisíc lidí. Rozhodovat mají i o takzvané teritorialitě. Zdroj: Shutterstock Exekuce zřejmě čekají další výrazné změny. Dobrou výchozí pozici mají návrhy, které mohou zastavit přinejmenším stovky tisíc marných exekucí vzniklých v minulosti.  Změny vycházejí z návrhů ministerstva spravedlnosti i z konkurenčních poslaneckých návrhů, které jsou ve sněmovně už víc jak rok. Mají za sebou první čtení, teď v září je má projednat klíčový ústavně právní výbor. Následovat bude druhé čtení a po něm závěrečné hlasování. Některé novinky pak mají začít platit hned od začátku roku 2021 – konkrétně by se to mělo týkat třeba omezení dětských dluhů nebo vzniku chráněného účtu.  Zdroj: https://www.penize.cz/exekuce/420026-sance-na-unik-z-dluhove-pasti-milostive-leto-i-konec-marnych-exekuci Článek Šance na únik z dluhové pasti: Milostivé léto i konec marných exekucí se nejdříve objevil na Pražskapujcka.cz.

projít na článek

Komu může ještě pomoci Milostivé léto?

Akce Milostivé léto byla vyhlášena 28. října 2021 a končí 28. ledna 2022. Tato akce je pouze pro některé věřitele a ne každý na ni dosáhne. Zbývá ještě posledních několik dní, kdy můžete vyřešit své exekuce.

projít na článek

Milostivé léto 2023

Oddlužovací akce navazuje na předchozí Milostivé léto I a II a umožňuje zbavit se výhodně dluhů na sociálním pojištění a na daních. Pokud dlužníci v období od 1. července do 30. listopadu 2023 uhradí původní dluh na dani a/nebo dlužné pojistné a splní dal

projít na článek

Počet exekucí v pololetí roku 2013 klesl o třetinu

Exekutorská komora uvedla informaci, že exekucí v České republice výrazně ubývá. Oproti loňskému roku v porovnání s prvním pololetím je pokles o více než 30 procent. Je sice pravdou, z kraje loňského roku výrazně stoupl počet exekucí ještě před snížením a

projít na článek

Počet exekucí v Čechách klesá

Ke snížení počtu exekucí přispívá nejen osvěta, ale především novela exekučního zákona a občanského soudního řádu.

projít na článek

Sehnat práci s exekucí může být problém

Mnoho zaměstnavatelů, kteří se před nástupem nového pracovníka dozví, že ten má exekuci na plat, tak jej ani nezaměstnají. Je pro ně prý „příliš drahý“.

projít na článek