Sborník zajímavostí k tvrzi Dobrošov

Sborník devíti příspěvků věnovaných tvrzi Dobrošov vydaný k 50. výročí otevření tvrze pro veřejnost. Seznam příspěvků: Před 80. lety v Náchodě (Švanda), Postřehy ze stavby opevnění na Dobrošově v roce 1937 (Švanda), Zásoby vody na tvrzi Dobrošov (Klos), Odvodňovací štoly tvrze Dobrošov (Čermák, Klos, Varyš), Definitivní a pracovní šachty na tvrzi Dobrošov (Čermák), Geodetické zaměřování na příkladu průzkumu staveniště N-S 74 (Brož), Luftnachrichtenschule 2 v Náchodě a střelecké zkoušky na Dobrošově (Borůvka), Röchling - tajné zbraně Třetí říše (Švanda) a Průzkum podzemí tvrze Dobrošov v roce 1953 (Klos). Text doprovází barevné fotografie a výkresy.

projít na článek

Zajímavosti z Číny - žaloba za ošklivost

Zajímavosti z Číny - žaloba za "ošklivost": věřili byste, že je možné žalovat Vaši manželku za to, že Vám porodila ošklivé dítě? V Číně je to možné. The post Zajímavosti z Číny - žaloba za "ošklivost" first appeared on ZEMĚ DRAKA.

projít na článek

Stavební deníky tvrze Hanička

Pokud Vás zajímají otázky související se stavbou těžkého opevnění, především pak dělostřeleckých tvrzí, tak Vám jistě udělá radost zveřejnění kopií stavebního deníku tvrze Hanička.

projít na článek

70.- 90. léta rodokmeny NO + zajímavosti z archivu. Eva

Každý den přidáváme naskenované materiály z archivu. Několik rodokmenů NO a upravených  fotografií si již můžete prohlédnout. Stránka se stále doplňuje.

projít na článek

Novinky Muzeum LEGA

Zajímavosti, aktuality i speciální akce a nabídky od nás z Muzeum LEGA.

projít na článek

AKTUÁLNÍ ZPRAVODAJ 27/23

ESKO-T s.r.o. a Svazek obcí pro komunální služby vydali aktuální číslo tradičního Zpravodaje pro města, obce a jejich občany. Ve Zpravodaji najdete novinky a zajímavosti z oblasti odpadového hospodářství. ZPRAVODAJ 27/23

projít na článek