Jeho „majstrštykem“ jsou těstoviny na nejrůznější způsoby. Ale pochutnáte si od něho na dlouhé řadě dalších pokrmů. Jeho nejoblíbenějším jídlem je pečená kachna. A nejenom na ni byste asi měli do restaurace Bohém přijít. Šéfkuchař Libor Halousek se totiž učil nejenom ve výborné kuchyni své maminky, ale také od Romana Pauluse, který coby šéfkuchař Alcronu získal několikrát michelinskou hvězdu kulinářského Oscara. Počátky vaší kuchařské kariéry sahají do devadesátých let, co vás vlastně nasměrovalo do kuchyně? „Už od dětství jsem pomáhal mamince v kuchyni, ona vařila pro sedmičlennou rodinu. Už tehdy jsem odkoukal, jak maminka vařila polívky: posbírala na zahradě veškeré ingredience a vznikl výborný pokrm. Mým nejoblíbenějším jídlem je od dětství klasická pečená kachna. Vždy si užívám, jakmile ji zařadíme do našeho menu v restauraci Bohém.“ Po učňovských letech přišlo vaše působení v Praze. „Ano, v Praze jsem vařil v někdejším Hotelu Atrium Praha. Začínal jsem ve VIP clubu pro náročnější klientelu a pak jsem přešel do francouzské restaurace Chez-Louise, kde jsem působil pět let. Během té doby získala restauraci společnost Hilton. Díky ní se mi změnil dosavadní pohled na gastronomii současnou a budoucí.“ Spolupracoval jste s Romanem Paulusem, který jako šéfkuchař Alcronu v Praze získal a několikrát obhájil michelinskou hvězdu. Co jste si odnesl od Romana Pauluse? „S Romanem Paulusem jsem spolupracoval téměř tři roky a naučil jsem se od něj slušnosti a pokory po lidské stránce, po pracovní nové trendy v gastronomii. I v současné době jsme mnohdy v kontaktu. Pokud vymýšlíme pro Bohém nové menu či akční nabídky, prosím Romana o radu a jeho názor.“ Vařil jste v pražském Hiltonu, jak na něj vzpomínáte? A co vás přimělo vrátit se do svého rodiště Litomyšle? „Na práci v hotelu Hilton vzpomínám moc rád. Strávil jsem tam patnáct let a byla to pro mě nejlepší možná zkušenost. Do Litomyšle jsem se vrátil za soukromým životem. Tady žije celá moje rodina a já se chtěl vrátit, abych se jí mohl více věnovat.“ Zkuste popsat běžný den šéfkuchaře „Můj den začíná v šest ráno, celá rodina si dáme společně snídani. Pak odvezu dcerku do školky a odcházím do hotelu. Dopoledne kontroluji běžný provoz kuchyně, procházím akce na následující dny, scházím se s kuchaři, kteří mají v konkrétní den směnu. V čase obědů pomáhám kuchařům přímo v kuchyni vydávat obědy, kontroluji kvalitu jídel. Tým, se kterým pracuji, je to nejdůležitější. Všichni musíme táhnout za jeden provaz, aby byl výsledek stoprocentní a zákazník spokojený.“ Co vaříte nejraději a co naopak nejméně rád? „Nejradši vařím těstoviny na všechny způsoby. Naopak nejsem příznivcem jehněčích specialit, tyto pokrmy přenechávám ostatním kuchařům, které to naopak velice baví.“ V recenzích na facebookových stránkách Bohému čteme ve většině případů hodnocení jako vynikající kuchyněrestaurace na úrovnivýborné jídloskvělá gastronomie Čtete tato hodnocení? Jsou pro vás impulsem do další práce? „Recenze průběžně procházím a samozřejmě mě velice těší, když si přečtu pozitivní hodnocení. Moje práce je moje hobby. Tou největší odměnou pro mě je, když je zákazník spokojený.“ Zaujal Vás tento rozhovor a zajímají Vás další informace o naší restauraci Bohém? Sledujte nás na Facebooku Restaurant Bohém. Článek Šéfkuchař Libor Halousek: Tým je to nejdůležitější, musí táhnout za jeden provaz se nejdříve objevil na Hotel Aplaus.
SVATBA A SVATEBNÍ PROSLOV, KTERÝ VŠECHNY UPOUTÁ Máte-li v plánu se brát a připravujete svatbu, budete potřebovat vhodný svatební proslov. #Svatba je veselá záležitost a při tom i vážná, protože jde o vaše rozhodnutí být spolu, snášet dobré i zlé a zkrátk
projít na článekPo pěti týdnech léčení pomocí alternativních metod se Libor Podmol v sobotu představí na FMX Gladiator Games. Nejočekávanější akce domácí freestyle motokrosové scény vypukne v pražské O2 aréně už v sobotu 19. listopadu v 19:30, ale již od 16 hodin budou d
projít na článekUž je to tak, náš masérský tým se opět rozrostl! Libor je student se zájmem o lingvistiku a čajový ceremoniál. Objednat se k němu můžete na klasickou Příspěvek Nový masér Libor Blahut pochází z Masáže Husova
projít na článek15. 10. došlo k předávání zlatých pamětních medailí v rámci oslav 100. výročí Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně. Jednu ze zlatých pamětních medailí obdržel také ředitel společnosti Bioveta, a. s., Ing. Libor Bittner.
Jezdci týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra Libor Dvořáček s Kurtem Wagnerem vybojovali v belgickém Sap-Francorchamps poháry za dvě třetí místa. O uplynulém víkendu se na legendární trati ve Spa uskutečnil předposlední podnik letošního ročníku Lambo
projít na článek