SIGMA 500 mm F5,6 DG DN OS Sports

Sigma rozšiřuje řadu sports o pevnou pětistovku. Pětistovku tedy již Sigma má, se světelností f4. Současná novinka má světelnost f5,6. Asi si říkáte, no a co, předchozí verze měla lepší světelnost. Jenže ona novinka, co se světelnosti týče, na tom není zase o tolik hůře, ale váží méně než polovinu. Ano pevná 500 mm váží ani ne 1,5 kg. V této kategorii se aktuálně jedná o nejlehčí objektiv. Je dokonce lehčí než Nikon, který aby dosáhl nízké hmotnosti a kompaktnosti, použil Fresnelův optický člen. Většina pětistovek má hmotnost okolo 3 kg. Je ale nová sportka nejen lehká, ale i dobrá? Podrobný test objektivu SIGMA 500 mm F5,6 DG DN OS Sports najdete v březnovém DF číslo 243 !

projít na článek

Sigma 28-45 mm f/1,8 DG DN Art

Sigma představila dle vlastních slov „První plnoformátový zoom se světelností f/1.8“.  Ano Sigma sice má ve své mapě Objektiv 18-35 mm také se světelností f/1.8, který je ale pouze na APSC snímače. Bude tento plnoformátový sourozenec stejně dobrý a možná

projít na článek

Sigma představila nový objektiv Sigma 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary pro bajonet L a Sony E

Sigma dnes představila dlouho očekávaný zoom Sigma 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary pro bajonety L a Sony E. V případě Sony se jedná o přímou konkurenci k objektivu 100-400mm F4.5-5.6 GM. V čem tedy spočívají rozdíly mezi těmito dvěma modely?

projít na článek

Sports Car Challenge 2013, jako bratr a sestra

Sports Car Challenge se pohybuje na evropských kolbištích již mnoho závodních sezón. Pro tento ročník se díky zvýšení poplatků FIA musela rozdělit na dvě závodní série German Sports Car Cup a Sports Car Challenge Austria.

projít na článek

Jim Clark Revival odstartovala sezónu Sports Car Challenge 2023.

Letošní kalendář Sports Car Challenge (SCC) začal při historickém meetingu na Hockenheimu, kde se SCC představilo po boku dalších zajímavých sérií při Jim Clark Revival. Před zraky 35tis lidí v hledištích se bylo na co koukat. Sports Car Challenge při prv

projít na článek

Sports Car Challenge v Brně: Dvoulitr se utkal s obry

Švýcar Benjamin Hotz s Ligierem Turbo opanoval Masaryk Racing Days, tedy třetí letošní závod Sports Car Challenge.

projít na článek