Singapurský dolar

Singapurský dolar je zákonným platidlem Singapuru a Bruneje. V Singapuru je oficiálním jazykem malajština, a tak místní používají spíše ekvivalentní výraz ringgit.

projít na článek

Hongkongský dolar

Hongkong jako zvláštní administrativní jednotka Číny má svoji vlastní měnu dolar. Směnný kurz je navázán na americký dolar a musí se pohybovat v určitém rozmezí.

projít na článek

Kanadský dolar

Druhá největší země světa svůj dolar používá již od roku 1871, kdy se zákonem vyhlásila povinnost používat jej ve všech provinciích. Používá stejně jako známější americký dolar desítkovou soustavu.

projít na článek

Novozélandský dolar

Novozélandský dolar je oficiální platidlo nejen na Novém Zélandu, ale i na závislých ostrovech jako například Cookovy ostrovy, které také používají svojí variantu dolaru. Novozélandský dolar byl do oběhu uvolněn v roce 1967, kdy nahradil novozélandskou li

projít na článek

Australský dolar

Australský dolar je měnou jak v samotné Austrálii, tak v jejich obydlených zámořských oblastech. Používá desítkovou soustavu, kdy nejmenší jednotkou je jeden cent. V australském dolaru je prováděno 4 – 5% celosvětových finančních transakcí.

projít na článek

Americký dolar

Nejpoužívanější měna světa ať už jako rezerva nebo měna v mezinárodních transkacích. Americký dolar se rovněž používá v Panamě, Ekvádoru, Salvadoru a Východním Timoru a několik dalších měn je s americkým dolarem pevně svázáno.

projít na článek