Sklizeň, sušení a skladování česneku

Kuchyň bez česneku si nikdo snad ani neumí představit. Nejen, že se o něm říká, že zahání nemoci a pomáhá proti nachlazení, ale hlavně dodává výjimečnou a specifickou chuť připravovaným pokrmům. Na to, než vám česnek vyroste, jste čekali sedm až devět měsíců, a abyste si mohli svou sklizeň pořádně vychutnat, je potřeba česnek řádně usušit a uskladnit, aby vám vydržel až do příští sezony.

projít na článek

Postřik česneku

Pěstování česneku se stává hitem. S nejvyšší pravděpodobností je to proto, že česnek má řadu blahodárných účinků na lidské zdraví a mimo jiné přináší i gurmánský požitek. Ovšem se vzrůstající produkcí česneku dochází i k šíření škůdců, kteří ničí úrodu. S

projít na článek

Sušička na ovoce

Sušení nejrůznějších plodů či masa patří k nejstarším způsobům uchovávání potravin. A také k těm nejzdravějším. Dnes sušení výrazně usnadňuje a urychluje elektrická energie.

projít na článek

Sušení hub

Češi jsou ojedinělý houbařský národ, jehož významná část se dokonce považuje za vášnivé houbaře. Ale co pak s nasbíraným pokladem? Nejčastěji se houby uchovávají sušením. Dají se tak zpracovat skoro všechny druhy. Některé by vám ale přece jen po této úpra

projít na článek

Sklizeň a zpracování píce, využití tepla z BPS, separace lístků a stonků 2023 - Pozvánka na demonstrační akci

Téma: Sklizeň, kvalita a zpracování píce, využití tepla z BPS, Separace lístků a stonků leguminóz. Pořádáno pro zemědělskou veřejnost v rámci projektu Demonstrační farma – Biofarma Sasov.

projít na článek

4.-6.7.2024 Komentované prohlídky Biofarmy Sasov + Samosběr česneku

Zveme Vás na samosběr česneku a na komentované prohlídky farmy 4.-6.7.2024 s ukázkou novinek. Vstupenky na exkurze zakoupíte předem na eshopu.

projít na článek