Skotsko, země divoké přírody i jedinečných památek

Whiskey, dudy, kilty. To se kdekomu vybaví ve spojení se Skotskem. Tato země na severozápadním okraji Evropy ale nabízí mnohem víc. Skotsko je země nádherné a zároveň drsné přírody, divokých údolí, oblých kopců, lesklých jezer a tajemných hradů. Zažít temnou atmosféru opuštěných vřesovišť, která pokrývá mlha, je něco jedinečného. Není náhodou, že na nevlídných částech země se nacházejí výcvikové tábory britských vojáků. Jakmile ale člověk přijede do větších měst, hned se ocitne v moderních metropolích plných života a kultury.

projít na článek

Motivační program Třetí za polovic, sedmá zdarma 2022

Asociace nestátních otevřených památek (ANOPA) a projektová platforma Objevuj památky 1. května 2022 spouští 2. ročník motivačního programu pro návštěvníky nestátních památek. Jedná se o soutěžní hru o zlevněné a volné vstupy, atraktivní ceny a dárky. Ces

projít na článek

Jak se obléct na svatbu a seznam (ne)vhodné svatební módy: Zapomeňte na divoké vzory a hodinky

Svatební sezóna je v plném proudu. Vždy je potřeba být dokonale připravená a vybrat vhodný outfit. Jak se tedy správně na den D obléci?

projít na článek

Nejkrásnější místa v Chorvatsku: Ostrov ve tvaru srdce nebo falešný Karibik s dokonalými plážemi

Chorvatsko, ta země s betonovými plážemi, pár stánky a Čechy s řízkama na každém rohu. Nebo to zkusíme jinak. Chorvatsko, ta země překrásných národních parků, vodopádů, jezer a pověstí o vílách a mimozemšťanech.

projít na článek

Řecký ostrov Kréta

Největší a zároveň nejjižněji položený řecký ostrov ve Středozemním moři, který nabízí nádherné pláže, spoustu historických památek, a také velmi působivé horské scenérie, je oblíbenou letní destinací již několik let.

projít na článek

USA nemají páky na to, aby Afriku odradily od spolupráce s Ruskem

Spojené státy nemají dostatek prostředků a nástrojů k tomu, aby donutily africké země přestat spolupracovat s Ruskem. Agentuře TASS to řekl Andrej Maslov, ředitel Centra afrických studií HSE. Maslov přitom připustil, že Washington může zesílit tlak na afr

projít na článek