Slováckou rally vyhráli Zedníkovi rozšířeno

První ročník Slovácké rally se uskutečnil v neděli 11. srpna. Pod tímto názvem se na jihu Moravy závodilo naposledy před 40 lety. Letos byly připraveny tři úseky, ze kterých pořadatelé sestavili osm rychlostních zkoušek o celkové délce 80 závodních kilometrů. Do závodu vyrazila 101 posádka. Některé z nich i v rámci testu před Barum Czech Rallye Zlín. Rally poznamenalo množství nehod a účastníci se jej budou pamatovat také pro veliké vedro, které na jihu Moravy panovalo. Hned v úvodu musela odstoupit průběžně vedoucí posádka ČMPR Daniel Suk, Vladimír Štindl na Subaru Impreza Sti N12, když se jim nepodařilo udržet vůz na trati. O vítězství svedli souboj především manželská posádka Petra a Olgy Zedníkových na Fordu Fiesta Rally2 a Martin Šikl s Petrem Vilímkem na Mitsubishi Lancer Evo IX. Ve prospěch manželského páru z Kroměříže v cíli hovořily čtyři vyhrané erzety a hlavně o 38,1 sekundy lepší součet časů. V průběhu dne dokázala výrazně zrychlovat posádka Matěj Manderla, Martina Kalistová při své premiéře s Hyundai i20 R5. Na místě se o jejich progres staral sám Martin Vlček. Z devátého místa se prokousali až na stupně vítězů, když se jim v závěru podařilo i dvě rychlostní zkoušky vyhrát. Mohlo těch dílčích vítězství být ještě víc nebýt penalizací za chyby v retardérech. A také toho, že závěrečná pětikilometrová rychlostka byla rozhodnutím ředitelství rallye zrušena. Čtvrté místo v okolí Hodonína brali Vladimír Odehnal s Lukášem Pořízkem a vozem Mitsubishi Lancer Evo IX. Páté místo vybojovali Jan Sedlák a Jiří Katrňák se Subaru Impreza 22B Sti. Po tradičně rozehřívacím startu se z triumfu mezi dvoukolkami radovali Filip Šimík a Alexandra Škodová na Fordu Fiesta Rally4, celkově byli šestí. Těsně za nimi, přesně 11,3 vteřiny, skončili Radek Neveselý a Ivo Daněk se Seatem Leon. Výborně až do poruchy v sedmé vložce jeli Tomáš Dostál a David Bodnár. S vozem Seat Ibiza Cupra byli dokonce na průběžném čtvrtém místě na dohled stupňů vítězů! Mezi historiky byli nejlepší Marek Sum, Miroslav Ševčík s BMW E30. O svou pozici ale museli těžce bojovat s Pavlem Kolačanským a Michaelou Machotovou na Škodě 110 R. Nakonec rozhodlo pouhé 1,3 sekundy. Do cíle úspěšně dorazilo 73 posádek. Pořadatelé děkují všem za účast a zraněným závodníkům přejí brzké uzdravení a úspěšný návrat na tratě. Šestým závodem ČMPR bude 13. 14. září Rallye Kroměříž. Top 3 Slovácké rally Hodonín 2024: 1. Petr Zedník, Olga Zedníková (Ford Fiesta Rally2)2. Martin Šikl, Petr Vilímek (Mitsubishi Lancer Evo IX) +38,13. Matěj Manderla, Martina Kalistová (Hyundai i20 R5) +1:14,2 Článek Slováckou rally vyhráli Zedníkovi rozšířeno se nejdříve objevil na ČESKOMORAVSKÝ POHÁR RALLYE.

projít na článek

Slováckou rally pojede přes 100 posádek

Českomoravský pohár rallye se v letošní sezóně dočká nového závodu. Již za několik dní, netradičně v neděli 11. srpna 2024, odstartuje první ročník Slovácké rally! Naváže tak na závody, které se v kraji konaly naposledy před 40 lety. Centrum závodu se ser

projít na článek

Rally Bohemia 2015

Mistrovství ČR v rally, ME historických automobilů a Rally Legend to vše je Rally Bohemia. Posádka továrního týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký – Pavel Dresler se Škodou Fabia R5 se stala vítězem 42. ročníku Rally Bohemia. Jan Kopecký a nová Škoda Fabia R

projít na článek

Automobilové rally v roce 2013

V kalendáři "Kam Za Sportem" byly doplněny termíny podniků v automobilových rally pro rok 2013. V letošním roce se v rámci ČR pojede několik seriálů: Mediasport MM ČR v automobilových rally, Pohár ČR v rally a Timeseal M ČR ve sprintrally.

projít na článek

MS rally Sardinie 2014

Fantastické fotky Lenky Sklenákové z Rally Sardinia 2014, šestého podniku letošního seriálu Mistrovství světa v rally.

projít na článek

Rally Bohemia vyhrál Kopecký i podesáté

Sonax Mistrovství republiky v rally pokračovalo napínavou Rally Bohemia, která vedla i libereckým krajem a slibovala už od začátku zajímavé souboje.

projít na článek