Sójové mléko

Sójové mléko bylo v Číně používáno jako občasný nápoj již po staletí, k jeho celosvětovému rozšíření došlo však až ve 20. století a ve větší míře začalo být konzumováno teprve v poslední čtvrtině 20. století. Sójové mléko je alternativou pro lidi trpící intolerancí laktózy anebo pro ty, kteří živočišné mléko nechtějí konzumovat z různých důvodů, například pro vegany.

projít na článek

Nemáte mléko!

The post Nemáte mléko! first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek

Tekutá strava

Tekutá strava je taková strava, která se skládá z kapalných potravin s hladkou konzistencí. Obsahuje mléko, mléčné koktejly, zmrzlinu, pudinky, krémové polévky, ovoce s vlákninou, hladké vařené obiloviny, jako je kaše, dále máslo a med. Rovněž do ní patří

projít na článek

Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Tělová mléka mají za úkol ošetřit a hydratovat pleť vysušenou například používáním sprchových gelů a mýdel, sprchováním či koupáním. Některá slibují i celodenní hydrataci. Kvalitní tělové mléko by však nemělo pouze hydratovat, mělo by se též dobře vstřebá

projít na článek

Javorový koláč z lístkového těsta

Pletenec s lístkového těsta javorovým sirupem Přísady: lístkové těsto (může být i mražené), javorový sirup, ořechy, mléko, máslo, cukr (nejlepší by byl javorový), polohrubá mouka, voda. Nádivka: 1 sklenice vody ½ sklenice másla nebo margarínu 10 ml javoro

projít na článek

Tibetská houba

Tibetská houba je kolonie mikroorganismů, které přeměňují mléko v kefír či mléčné výrobky na způsob komerčních produktů typu Activia či Actimel. Živá tibetská houba vypadá jako želatinové hrudky, které mají bělavou barvu a jsou lehce slizké. Podle pověsti

projít na článek