Soutěž mladých hasičů ve Strahovicích

Dne 10. září 2023 konal Sbor dobrovolných hasičů ve svém areálu soutěž mladých hasičů o putovní pohár SDH, zařazenou do Hlučínské ligy mládeže. Soutěže se zúčastnilo celkem 13 družstev mladších žáků a 17 družstev starších žáků, což hodnotíme jako nadprůměrnou účast. Velká konkurence přinesla napínavé momenty pro všechny zúčastněné. Soutěž měla za cíl prověřit dovednosti a spolupráci mladých hasičů, a to celkově ve 2 disciplínách: požární útok a štafeta požárních dvojic. Zatímco pohárová soutěž probíhala pouze v disciplíně požárního útoku, pro nejlepší bodové ohodnocení do ligy je potřeba ukázat zručnost v obou disciplínách. Všechna družstva bojovala o prvenství, jak jen nejlépe mohli, vítěz ale mohl být jen jeden. Naše domácí družstvo mladších žáků obsadilo 11. místo v pohárové soutěži a 12. místo v celkovém pořadí počítané do Hlučínské ligy. Družstvo starších žáků obsadilo v pohárové soutěži místo 8., nicméně v součtu se štafetou požárních dvojic nakonec získali umístění na 4. příčce celkového hodnocení. Celkové prvenství v kategorii mladších žáků si odvezl tým hasičů z Bobrovníků, kterým připadl i putovní pohár. V kategorii starších žáků si putovní pohár odvezlo družstvo z Děhylova. Nicméně, celkové vítězství v soutěži připadlo družstvu z Markvartovic, kteří svými výkony na obou disciplínách ukázali svou kvalitu. Celkově byla tato soutěž mladých hasičů úspěšnou událostí, ve které týmy z různých sborů ověřili své schopnosti a poměřili síly s ostatními. Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na další ročník této soutěže. [Spustit prezentaci] Článek Soutěž mladých hasičů ve Strahovicích se nejdříve objevil na SDH Strahovice.

projít na článek

SDH

SDH a MH Pátek, Sbor dobrovolných hasičů v obci Pátek a kroužek mladých hasičů v obci Pátek. Ochrana životů, zdraví a majetku obyvatel při požárech a poskytování účinné pomoci při mimořádných událostech.

projít na článek

SDH a MH Pátek

Stránky SDH a MH Pátek - sbor dobrovolných hasičů obce Pátek a kroužek mladých hasičů při SDH Pátek.

projít na článek

4. května 2024 Štít Maryčky Magdonové

Již příští soboru proběhne v areálu hasičské zbrojnice soutěž mladých hasičů v požárním útoku s vodou. Přijďte podpořit naše statečné mladé hasiče. Přijďte strávit společně s námi příjemnou sobotu plnou vzrušení a akce! Všichni jsou srdečně zváni

projít na článek

Pozvánka na valnou hromadu sboru 2.12.2023

Výbor sboru dobrovolných hasičů ve Strahovicích zve všechny členy na Valnou hromadu sboru, která se uskuteční v sobotu 2.12.2023 od 16:00 v sále obecního domu. Článek Pozvánka na valnou hromadu sboru 2.12.2023 se nejdříve objevil na SDH Strahovice.

projít na článek

Vzpomínka na 60. hasičská léta v Tylovicích

Jana Surého zaujalo na webu Tylovice.cz video Ondry Jurči ze soutěží tylovských hasičů v roce 2011. „Kloubouk dolů před úžasným tempem nynějšího požárního útoku, kdy dosahované časy jsou v řádech vteřin,“ ocenil výkony dnešních mladých tylovských hasičů J

projít na článek