Soutěž První pomoci

Ve dnech 21. – 22. 6. 2023 se zúčastnili žáci oboru praktická sestra ve složení Kristýna Šabacká, Tereza Rybníčková, Čeněk Jíra a František Pelc skvěle připravené mezinárodní soutěže v předlékařské první pomoci v krásném prostředí tábora v Mladém Bříšti. Do soutěže bylo přihlášeno 30 družstev z celé republiky a také Slovenska, Rakouska a Německa. Úkolem soutěžících bylo roztřídit raněné, poskytnout první pomoc včetně život zachraňujících výkonů, zavolat ZZS a velmi důležitá byla i komunikace s raněnými. Na stanovištích byly velmi autenticky připraveny modelové situace jako například autohavárie, popáleniny, zástava srdeční, alergická reakce, aspirace. Naše družstvo prokázalo vynikající odbornou připravenost. Velice děkujeme za skvělou reprezentaci školy.

projít na článek

Rybářská soutěž a benefice pro Víťu

Spolek Vrčeň uspořádal tradiční rybářskou soutěž spojenou s beneficí na léčbu Vítka Roušala. Benefice vynesla neuvěřitelných 31 824 Kč. Díky všem!

projít na článek

Soutěž Junior Ambassador

Soutěž spočívala v napsání eseje v anglickém jazyce na jedno z těchto dvou témat – Jak může USA spolupracovat s ČR na vyřešení krize na Ukrajině a Jaké projekty a události by se daly vytvořit pro prohloubení spolupráce mezi ČR a USA.

projít na článek

Soutěž Hala Akademik roku se blíží

V soutěži Hala roku se letos poprvé utkají kromě středoškoláků a vysokoškoláků také studenti doktorského studia. Ke kategoriím Akademik a Junior přibyla kategorie Advanced, kde se ukáže, jak rychle dokáží doktorandi reagovat na technické zadání. S

projít na článek

Soutěž Podzimní romance

Ve středu 15.11.2023 proběhlo finále školní soutěže pro bory Kadeřník a Kosmetické služby s názvem Podzimní romance. Soutěž připravily učitelé odborného výcviku ve spolupráci s učiteli teorie. Jednotlivé soutěžící nejdříve hodnotila odborná porota a poté

projít na článek

Soutěž Jaro v přírodě

Přichází jaro, rozkvétají první rostliny, živočichové opouštějí své zimní úkryty …  A my se na ně podíváme!

projít na článek