Spasení aneb smrt očima našich předků

Smrt je neodvratná pro všechny narozené. My dnes tématiku smrti tabuizujeme, svět před několika set lety se ale na smrt aktivně připravoval v průběhu života. A proto se vypravme do konce renesance, počátku baroka a sdělme si, jak smrt a tuto problematiku viděli naši dávní předci.

projít na článek

Život a smrt očima slavných

 Jak smrt viděli J. E. Purkině, J. W. Goethe a Benjamin Franklin.

projít na článek

Na jakých základech stojí tvé spasení?

V neděli 10.7.2011 proběhla v našem sboru bohoslužba, kterou v přímém přenosu přenášel Český rozhlas 2 - Praha. Kázal bratr kazatel Alois Boháček na téma: Na jakých základech,stojí tvé spasení?

projít na článek

Kaštany předků

Všechny články, které jsem kdy napsala, mi nějaká bytost nad ránem přidá do hlavy, která ještě chrní, ale mozek to zaznamená i tak. Dnes je to o kaštanech předků. Zaslouží si zmínku, bylo to tehdy něco neuvěřitelného a krásného.

projít na článek

Jak pěstovat orchideje aneb zvládne to i začátečník

Orchideje se pyšní nádherně zbarvenou záplavou květů, a dokáží tak rozveselit každý interiér. Tyto pralesní krásky dobře prosperují i v našich domech a bytech. Pokud si vyberete správnou odrůdu, můžete je bez obav pěstovat i ... více Příspěvek Jak pěstova

projít na článek

Pes s očima duchů Australský ovčák

První vrch narozený v České republice byl oproti cizině až roku 2002. Ale za tu krátkou dobu, co se u nás chovají, se stali Australští ovčáci velmi oblíbení. Australský ovčák je pes s velmi citlivou povahou a na to je důležité myslet při jeho výcviku. Maj

projít na článek