Špendlíkový džem v sobě ukrývá jemnou chuť podobnou mirabelkám, ale zároveň ostřejší kyselinky pocházející z planého ovoce. Špendlíky jsou sbírány v zapomenutých alejích a v remízcích v podhůří Jeseníků v jejich nejlepší zralosti. Plody jsou poté odpeckovány a zbaveny trpké slupky. Z dužniny smíchané s cukrem se pak vaří marmeláda zlatavé barvy, se zajímavou želírující texturou (nepřidává se pektin). Složení: špendlíky odpeckované, cukr Hmotnost obsahu 175g Zpracované ovoce, výběrový džem
Složení: šťáva z rakytníku 50%, cukr Zpracované ovoce, výběrový džem
Složení: šťáva z malin 50%, cukr, pektin Zpracované ovoce, výběrový džem
Ostružinový džem je vyráběn z celých plodů a doba přípravy je zkrácena na minimum. Tím se zachovala jemná chuť plodů, cenné látky a vitamíny. Ostružiny jsou známé pro velký obsah antioxidantů Složení: Ostružiny 50%, cukr. Hmotnost obsahu 175g Zpr
Pikantní chuť višní plně oceníte v našem džemu. Odpeckované plody se vaří co nejkratší dobu, aby se neponičili vitamíny a tmavě červená barva. Nejen, že je tento džem vynikající na namazaném krajíci chleba, ale kdo někdy jedl pravý "švarcvaldský" dort, tz
Šípková marmeláda se používala na mazání na chleba, k lepení vánočního cukroví a samozřejmě na výrobu šípkové omáčky. Je to výborný doplněk k sýrům, především k čerstvému kozímu sýru. Složení: dužnina z planých šípků 59%, cukr, pektin, citronová šťáva