Špendlíkový džem

Špendlíkový džem v sobě ukrývá jemnou chuť podobnou mirabelkám, ale zároveň ostřejší kyselinky pocházející z planého ovoce. Špendlíky jsou sbírány v zapomenutých alejích a v remízcích v podhůří Jeseníků v jejich nejlepší zralosti. Plody jsou poté odpeckovány a zbaveny trpké slupky. Z dužniny smíchané s cukrem se pak vaří marmeláda zlatavé barvy, se zajímavou želírující texturou (nepřidává se pektin). Složení: špendlíky odpeckované, cukr Hmotnost obsahu 175g Zpracované ovoce, výběrový džem

  • Web: Úvod
  • Aktualizace: 22.2.2024
projít na článek

Rakytníkový džem

Složení: šťáva z rakytníku 50%, cukr Zpracované ovoce, výběrový džem

projít na článek

Malinový džem

Složení: šťáva z malin 50%, cukr, pektin Zpracované ovoce, výběrový džem

projít na článek

Ostružinový džem

Ostružinový džem je vyráběn z celých plodů a doba přípravy je zkrácena na minimum. Tím se zachovala jemná chuť plodů, cenné látky a vitamíny. Ostružiny jsou známé pro velký obsah antioxidantů Složení: Ostružiny 50%, cukr. Hmotnost obsahu 175g Zpr

projít na článek

Višňový džem

Pikantní chuť višní plně oceníte v našem džemu. Odpeckované plody se vaří co nejkratší dobu, aby se neponičili vitamíny a tmavě červená barva. Nejen, že je tento džem vynikající na namazaném krajíci chleba, ale kdo někdy jedl pravý "švarcvaldský" dort, tz

projít na článek

Šípkový džem

Šípková marmeláda se používala na mazání na chleba, k lepení vánočního cukroví a samozřejmě na výrobu šípkové omáčky. Je to výborný doplněk k sýrům, především k čerstvému kozímu sýru. Složení: dužnina z planých šípků 59%, cukr, pektin, citronová šťáva

projít na článek