Společensko-přírodovědné setkání

Dne 1. 6. 2023 se uskutečnilo společné setkání našich žáků (3.A) se žáky se základních škol. Jednalo se o tyto školy: ZŠ Bohumila Hrabala ZŠ Kladská ZŠ Litvínovská 500 ZŠ Litvínovská 600 Hosté měli možnost prohlédnout si prostředí našeho gymnázia, navštívit jednotlivé vyučovací hodiny a vyslechnout krátké povídání o naší škole. Poté následovaly soutěže, které prověřily znalosti jednotlivých žáků na téma: rostliny, živočichové, viry, opěrná a pohybová soustava. K jednotlivýcm soutěžím bylo využito nově zakoupené vybavení (interaktivní tabule, mikroskopy a preparáty), které škola získala v rámci Výzvy 37. Výherci soutěže obdrželi drobné odměny ve formě propagačních předmětů našeho gymnázia. Na závěr proběhla prezentace přírodovědného kroužku, která se týkala včelařství. Pro učitele z příslušných základních škol bylo připraveno školení, které se týkalo využití vybavení učebny biologie a biologické laboratoře. Za PKVP Mgr. Martin Čermák   The post Společensko-přírodovědné setkání appeared first on Gymnázium U Libeňského zámku.

projít na článek

Přírodovědné praktikum

V úterý 23. 10. 2018 si žáci septimy, 3. ročníku, sexty a 2. ročníku vyzkoušeli měření pH různých nápojů s využitím moderní digitální technologie.

projít na článek

Přírodovědné praktikum septimy a třetího ročníku

Pondělí 11. listopadu patřilo v přírodovědném praktiku kinematice a dynamice. Hlavní roli hráli PASCO senzor pohybu a PASCO bezdrátové autíčko.

projít na článek

Přírodovědná soutěž – školní kolo 2023/24

V pondělí 6. 5. proběhlo školní kolo Přírodovědné soutěže, které bylo určeno pro všechny zájemce ze 3. – 5. třídy...

projít na článek

Spolupráce s VŠPJ

V září letošního školního roku se naše škola zapojila do projektu Vysoké školy polytechnické Jihlava s názvem „Síť škol podporující technicky a přírodovědně nadané studenty na Vysočině a okolí“, který vznikl za podpory dotačního programu MŠMT.

projít na článek

Online kurzy společnosti CTM vhodné pro studium v zahraničí

Společnost Centrum pro talentovanou mládež pořádá zápis do svých online kurzů zimního semestru (začátek studia na začátku prosince) od 1. 11. do 30. 11. 2017. Nabídka kurzů zahrnuje jak kurzy přírodovědně a matematicky orientované (STEM), tak řadu kurzů v

projít na článek