Srí Lanka, jedna z nejlepších prázdninových destinací Asie

Víte, že Srí Lanka je jedna z nejlepších prázdninových destinací Asie? A nemyslím si to jenom já! Skoro každý cestovatel, který na Ceylon zavítal, své návštěvy rozhodně nelituje!

projít na článek

Vodní meloun

Slovo meloun pochází z řečtiny a znamená zralé jablko. Na světě se pěstuje mnoho druhů melounů, majících různou barvu i tvar. Předpokládá se, že vodní meloun původně rostl v oblastech subtropické Afriky, odkud byl následně rozšířen do Asie.

projít na článek

Eurovíkend v Helsinkách

Při letošním žhavém létě je možná příhodná doba na nějakou chladnější destinaci. Sice letos i sever Evropy sužovaly vyšší teploty, než na které jsou tamní lidé zvyklí, ale přesto tam bylo poněkud chladněji než v tropické střední Evropě.

projít na článek

Jak postupovat při dopravní nehodě?

Ministerstvo dopravy připravilo v červnu 2016 kampaň s názvem "Ty to zvládneš!" za účelem snížení počtu prázdninových obětí dopravních nehod. Projekt byl připraven z důvodu, že za posledních 5 let zemřelo při dopravních nehodách během prázdnin 693 lidí a

projít na článek

Řecký ostrov Kréta

Největší a zároveň nejjižněji položený řecký ostrov ve Středozemním moři, který nabízí nádherné pláže, spoustu historických památek, a také velmi působivé horské scenérie, je oblíbenou letní destinací již několik let.

projít na článek

Zklidňující účinky bramboříku

Brambořík (Cyclamen) je rostlina pocházející z oblasti jižní Evropy, severní Afriky a západní Asie. Rod bramboříku zahrnuje asi 20 druhů, nejznámější je Cyclamen purpurascens, který je velmi oblíben jako pokojová rostlina pro své nápadné, tmavě zelené lis

projít na článek