Stavba hospice zahájena!

Ve středu 9. listopadu se uskutečnilo slavnostní zahájení stavby lůžkového hospice v Havlíčkově Brodě. Zástupci Kraje Vysočina, města Havlíčkův Brod, stavební firmy Chládek a Tintěra, poslanecké sněmovny a senátu, včetně pana Vystrčila a spolku Mezi stromy symbolicky zahájili výstavbu poklepáním na základní kámen. Stavební práce jsou naplánovány na 16 měsíců a hospic tak má být dokončen v první polovině roku 2024. Díky podpoře vás všech jsme mohli dojít až sem! Díky vašim finančním darům a skvělé spolupráci s projektanty paní Ing. Marií Kovandovou a Michalem Prachařem a také díky úžasným dámám architektkám, Ing. arch. Martině Příkazské a Ing. arch. Martě Weigner Kukletové, které pro nás velmi citlivě navrhly interiéry a vybavení hospice, vznikla kompletní projektová dokumentace. Děkujeme! Díky vstřícnosti, iniciativě a podpoře Kraj Vysočina byla získána dotace Ministerstva zdravotnictví, kterou naše organizace Mezi stromy nedostala. Díky podpoře Město Havlíčkův Brod se může stavět na tomto krásném pozemku! Jsme moc rádi, že se po dlouhé cestě a společném úsilí v těchto dnech stává naše vize realitou a pozemek se začíná proměňovat před očima. Následující reportáž a fotografie ze slavnostního zahájení stavby poskytli Libor Blažek, Jaroslav Loskot a Kraj Vysočina.

projít na článek

Počasí přeje stavbě lůžkového hospice v Havlíčkově Brodě. Základní kámen stavby bude ozdobou parku

Stavba Lůžkového hospice v Havlíčkově Brodě byla zahájena už koncem října. Práce na objektu za 76 miliónů korun bez DPH budou trvat zhruba 16 měsíců. Budova nabídne kapacitu 18 lůžek pro dospělé klienty a dva pokoje pro děti. Zázemí zde najdou i rodinní p

projít na článek

Zahájena stavba dřevěných konstrukcí

Po technologické přestávce byla započata stavba nosných dřevěných konstrukcí rodinného domu v Čeladné.

projít na článek

Jak hospic roste

Každé pondělí probíhají kontrolní dny na stavbě lůžkového hospice, kterých se pravidelně účastníme. Pojďte se spolu s námi podívat, jak stavba roste! Je to radost.

projít na článek

Setkání týmu Hospice Mezi stromy

V sobotu 27. května se konalo setkání týmu Hospice Mezi stromy, tentokrát ve slavnostním duchu. Vzpomínali jsme a zrekapitulovali naši práci za uplynulých 8 let. V souvislosti s aktuálním vývojem projektu jsme v rámci členské schůze nastavili novou org

projít na článek

Město Turnov podporuje hospic

Město Turnov podporuje každoročně Hospic sv. Zdislavy. V letošním roce poskytlo částku 70 000 Kč. Prostředky byly využity na částečnou úhradu mzdových nákladů lékaře lůžkového hospice a na vymalování prostor lůžkového hospice.   Děkujeme!

projít na článek