Stavíme: Co všechno potřebujeme?

Základ každé stavby je podstatný, protože od něj se vše vyvíjí. Sice se nám asi nechce příliš se pohybovat na hrubé stavbě, protože nejde ještě o hotový dům, máme pocit, že je před námi ještě spousta práce, ale pamatujte, že cokoli do základů investujete, to jen tak měnit nemůžete. Takže, co by vám nemělo chybět? Pojítko mezi stěnami překlady Ytong Tam, kde nemohou být stěny v sepětí, potřebujeme podpořit únosnost a minimalizovat tepelné mosty. K tomu nám krásně pomohou překlady Ytong, jež slouží k efektnímu překlenutí otvorů v obvodových stěnách či ve středových nosných příčkách. Mohou to být nosné překlady, když bude zapotřebí, aby byly opravdu bytelné, na ne tak namáhané části se volí nenosné překlady. Existují také ploché překlady, s nimiž se lépe manipuluje, a opravdu stabilní jsou betonové překlady. OSB deska jako flexibilní prvek OSB deska (oriented strand board) se vyrábí lisováním pryskyřicí ze štěpek jehličnatého dřeva. Lehká forma materiálu vám pak umožní opláštit konstrukci domu, lze ji využít na podlahy nebo s ní můžete obložit stropy. OSB deska vnese do interiéru akcent přírody, díky tomu se hojně využívá v dřevostavbách. Sádrokartonová deska je kouzelník ve stavebnictví Sádrokartonová deska. Asi si ji spojujete s umakartovými jádry, které hojně nahrazovala při rekonstrukcích. Dnes patří taková socialistická jádra minulosti, takže možnosti sádrokartonu jsou využívány i jinde. Materiál je dokonale odolný proti vlhkosti, navíc je i finančně příznivý, takže se s ním lehce rekonstruuje a vypadá to dobře. Můžete si přepažit místnost, aplikovat jej na stropní podhledy či si aplikujete vnitřní opláštění kvůli izolaci. Podobnou funkci, ale zvenčí má třeba šedý fasádní polystyren 120mm, který se využívá jak u nových, tak i starších domů, je zapotřebí mít správně odizolované obvodové zdivo, aby nebyl dům vlhký. Pak už váš dům ochrání právě zdánlivě fasádní polystyren. Příspěvek Stavíme: Co všechno potřebujeme? pochází z Neocard.cz

projít na článek

Stavíme našlapaný počítač

A opět něco netradičního - skládání počítače hezky po součástkách. Jen musíme počkat, než se autor videa vypovídá - samotná kompletace skříně začíná od půldruhé minuty.

projít na článek

Síla slov aneb lekce přicházejí, když se stále potřebujeme učit.

Souhlasíte?  Odkaz na text.  The post Síla slov aneb lekce přicházejí, když se stále potřebujeme učit. appeared first on Blackbrick.

projít na článek

Česko po tragédii

Jak se vyrovnáváme s masovou vraždou. A co o ní potřebujeme vědět

projít na článek

Přejeme všem, ať se nám o Vánocích narodí vše co potřebujeme, abychom žili smysluplný život! Farnost Dolní Lutyně

Článek Přejeme všem, ať se nám o Vánocích narodí vše co potřebujeme, abychom žili smysluplný život! Farnost Dolní Lutyně se nejdříve objevil na Farnost Dolní Lutyně.

projít na článek