Sto tisíc aut za den, tolik zvládá nejzatíženější komunikace v Česku

Nejzatíženějším úsekem na silniční a dálniční síti je úsek dálnice D1 mezi připojením Pražského okruhu u Modletic a sjezdem na Říčany, kde po dálnici a souběžných kolektorových vozovkách v celkem 10 jízdních pruzích denně projede více než 103 tisíc vozidel. Následuje úsek dálnice D1 mezi Chodovem a Spořilovem, kde na šesti jízdních pruzích denně pojede v průměru téměř 90 tisíc vozidel.

projít na článek

Nová Kia Sportage přijde na 600 tisíc, ale také na dvojnásobek

Kia v Česku zahájila prodej páté generace modelu Sportage, která byla navržena a vyvinuta speciálně pro evropské zákazníky. Sportage nabídne šest motorizací, čtyři různé druhy převodovek a čtyři stupně výbavy. Základní verze začíná na 599.980 Kč.

projít na článek

Elektrické BMW iX M60 má 619 koní a tři miliony na něj nestačí

Nejnovějším čistě elektrickým BMW je vrcholné provedení iX M60, které pohání dvojice elektromotorů o celkovém výkonu 455 kW/619 k a maximálním točivým momentem přes tisíc Nm. Díky tomu zrychlí z klidu na 100 km/h za 3,8 sekundy a maximálka je elektronicky

projít na článek

Rekonstrukce na Dolních Drahách začne 10. října

Plánované opravy komunikace v místní části Dolní Dráhy omezí od 10. října 2018 dopravu v této lokalitě. Město zde nákladem necelých dvou milionů korun rozšíří stávající komunikaci, zrealizuje nové odvodnění a celá silnice dostane nový asfaltový povrch.

projít na článek

Summit talks speciál: Britský velvyslanec Matt Field o kariéře diplomata a životě v Česku.

„Mezi Čechy a Brity je víc společného než rozdílného,“ říká britský velvyslanec Matt Field. V této epizodě Summit Talks Vám Matt Field osobně povypráví o životě diplomata, o jeho zkušenostech v Česku i v jiných zemích a podělí se s Vámi o vědomosti a tipy

projít na článek

Opel Astra nové generace má české ceny, startují na 539.990 Kč

Za novou Astru s tříválcovým motorem 1.2 Turbo o výkonu 110 koní a manuální šestirychlostní převodovkou zaplatíte ve výbavě Edition 539.990 Kč. Za silnější verzi se připlácí dvacet tisíc korun, kdežto za diesel sedmdesát tisíc korun.

projít na článek