Stříbro z mistrovství Evropy třídy D-one

V termínu 4.–6. 9. se na Lago di Garda konalo ME lodní třídy D-one. Na startu se sešlo 23 závodníků ze sedmi evropských zemí. Českou republiku reprezentovali Viktor Teplý, Marek Bachtík, Ivo Sláma, Jan Hirnšal a Libor Hošek. Celkem se odjelo 6 rozjížděk v relativně silném větru 6–10 m/s. Přestože bylo první den relativně zataženo, přišla odpoledne klasická ora o síle 6–8 m/s. „První rozjížďku jsem na první bojce vedl těsně před Angličanem Nickem Craigem, pak se mi bohužel nepovedl zaďák a dojel jsem na 5. místě. Další rozjížďku jsem měl kolizi na startu, ale díky dobré rychlosti a taktice se mi podařilo ztrátu stáhnout a dokončit rozjížďku na 4. pozici,“ popisuje průběh závodu Viktor Teplý.

projít na článek

Mistrovství Evropy třídy Fireball – stříbro pro Českou republiku

Od neděle 25. do pátku 31. května se na Lipně v Černé v Pošumaví jelo mistrovství Evropy třídy Fireball za účasti 47 lodí ze sedmi zemí. Odjelo se všech deset plánovaných rozjížděk navzdory předpovědi, která slibovala větru jen málo. Nakonec si závodníci

projít na článek

Ondřej Teplý na mistrovství Evropy těsně za první desítkou

Mistrovství Evropy třídy Finn skončilo v neděli 6. září v polské Gdyni třemi udělenými tituly. Závodili totiž dohromady všichni od juniorů do 23 let až po masters nad 40 let.Na absolutní titul mistra Evropy dosáhl Zsombor Berecz z Maďarska, tréninkový par

projít na článek

Viktor Teplý mistrem Evropy ve třídě D-One

Mistrovství Evropy třídy D-One se jelo na krásném švýcarském jezeře Biel od 12. do 15. září. Ovládli jej dva Češi – zvítězil Viktor Teplý, který závodí především na olympijském Laseru, a stříbro bral Marek Bachtík.

projít na článek

Stříbro pro český windsurfing!

Alexandra Lojínová získala stříbrnou medaili na mistrovství Evropy třídy Techno 293 na Gardě! Éra velmi úspěšných mladých windsurfařek stále pokračuje!

projít na článek

Mistrovství Evropy třídy RS Feva na Lipně

Na mistrovství Evropy mládežnické třídy RS Feva to pro české barvy zacinkalo jak v absolutním pořadí, tak ve všech kategoriích. Do první desítky celkového pořadí ze 79 lodí se vešlo hned pět českých posádek.

projít na článek