Studenti se učí od osobností aneb Spisovatelka Radka Denemarková už podruhé u nás na gymnáziu

V úterý 12. května besedovala se studenty našeho gymnázia česká spisovatelka, literární historička, scenáristka, překladatelka německých děl a dramaturgyně Radka Denemarková. Součástí besedy bylo autorské čtení z její nejpřekládanější knihy Peníze od Hitlera. Studenti se zájmem vyslechli nejen úryvky z knih, ale sami kladli spisovatelce řadu dotazů z nejrůznějších oblastí literatury, společenského či politického života.

projít na článek

Muzikant Albert Černý už podruhé na našem gymnáziu

Nadaný zpěvák a muzikant Albert Černý, který pochází z Třince a dokázal se prosadit i v zahraničí, navštívil už podruhé naše gymnázium a diskutoval se studenty. Po březnové návštěvě se mohli studenti s Albertem Černým znovu setkat 18. 6. 2015.

projít na článek

Zlatá Radka Řehulková míří do krajského kola OČJ

Naši studenti vynikají v mnoha oborech češtinu nevyjímaje. To prokázala maturantka Radka Řehulková, která získala 1. místo v okresním kole Olympiády v českém jazyce a už brzy nás bude reprezentovat v kole krajském.

projít na článek

Comment Cage de scène a fait de nous des comédiens – Jak z nás Cage de scène udělala herce

Dne 27. ledna 2016 jsme měli tu čest přivítat na našem gymnáziu již podruhé členy divadelní společnosti „Cage de scène“ z Remeše ve Francii. Jean-Michel a Alain se třídou 4. E scénicky zpracovali báseň Lajdák od Jacques Préverta. Studenti ztvárnili tuto b

projít na článek

Chytře na chytrá zařízení aneb studenti učí seniory

Těžko byste hledali větší odborníky na chytré telefony, než jsou žáci. Jejich rychlost, pohotovost a obratnost při práci se smartphony je bezkonkurenční. A tak to ani nemohl být nikdo jiný než studenti, kdo přijal roli lektorů ve vzdělávání seniorů.

projít na článek

10 let Evropské sekce na Jazykovém gymnáziu Pavla Tigrida

V sobotu 9. listopadu 2019 od 15.00 hod. proběhne na JGPT akce, která připomene 10. výročí založení Evropské sekce na našem gymnáziu a nabídne pestrý bilanční program. Vystoupí zástupci Francouzského institutu (Hélene Buisson a Marie-Christine Thiébaut),

projít na článek