Studentské volby na JGPT

Zájem o politiku a chuť jít k volbám je mezi mladými lidmi v Česku tradičně nízký, a proto jsme u nás na Tigridu dne 3. a 4. října uspořádali „Studentské volby“, celostátní projekt organizace Jeden svět na školách. Studentské volby mají simulovat blížící se volby do poslanecké sněmovny a zároveň se snaží upozornit na jejich důležitost. Studenti naší školy si tak mohli vyzkoušet volit „nanečisto“ a již nyní se rozhodnout, které politické straně by dali svůj hlas.

projít na článek

Studentské volby

V pondělí 20. září se na GD uskutečnily studentské volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Projekt zahájila před jedenácti lety společnost Člověk v tísni za účelem podpory zájmu občanů o politické dění a zjištění názoru mladých lidí od 15 let.

projít na článek

Nejvtipnější německý text? Letos z JGPT!

Na podzim proběhl už 5. ročník Opavské soutěže vtipné němčiny. Úkolem bylo, co možná nejnápaditěji, okomentovat kreslené vtipy – samozřejmě v němčině. Jak to dopadlo?

projít na článek

Anglicky o předsudcích a stereotypech

„A Different Tomorrow“ – tak zněl název besedy, které se v pondělí 11. 6. účastnili studenti JGPT a během níž v angličtině diskutovali s mladými dobrovolníky z Německa, Turecka, Španělska a Portugalska o tématu společenských předsudků a stereotypů.

projít na článek

Příměstský tábor s francouzštinou

JGPT organizuje svůj první příměstský tábor s francouzštinou! Čeká Tě sport, zábava a hry i nenáročná výuka francouzštiny, kterou zvládne každý! Víc se dozvíš zde!

projít na článek

Třídní schůzky pro rodiče žáků 1. ročníku a volby do školské rady

Třídní schůzky pro rodiče prváků začínají 19. 9. 2023 v 16:00 ve školní jídelně (budova domova mládeže). Volby do Školské rady Střední školy technické v Opavě se uskuteční tamtéž do 16:30 hodin. The post Třídní schůzky pro rodiče žáků 1. ročníku a volby

projít na článek