Svátek Pána Sněžné hvězdy: Významná událost andské a křesťanské religiozity

Svátek Pána Qoyllur Rit’i je jednou z nejvýznamnějších vysokohorských akcí konajících se v Peru. Ohromující živelná oslava je neuvěřitelnou šancí zažít exotickou andskou kulturu zblízka a na vlastní oči.

projít na článek

Známe termín Gaypride Maspalomas 2018

Gaypride Maspalomas, tato  významná kulturní a společenská událost, se uskuteční v termínu 3. až 13. května 2018 .

projít na článek

Podzimní dekorace - svátek Památkou Zesnulých – dušičky

Podzimní dekorace na Památku zesnulých - dušičky I k nám již pronikl svátek Halloween a k tomu svátku patři aranžování dýní. V Americe je tento svátek druhým nejoblíbenějším. Datum tohoto svátku se u nás kryje s Památkou Zesnulých – dušičky. Ale již i

projít na článek

Kanárské ostrovy dnes slaví významný svátek

Na všech Kanárských ostrovech se dne 30.května slaví významný svátek - Día de Canarias. V tento den, v roce 1983, poprvé zasedal kanárský parlament.

projít na článek

Hudba z ráje? To je Rybovka v Jičíně na 2. svátek vánoční 26. prosince 2022!

Letos poprvé se organizátoři festivalu Hudba z ráje rozhodli obohatit festivalové dění a prodloužit je až do Vánoc. Nabízejí posluchačům jedinečný zážitek v podobě nastudování České mše vánoční Hej mistře Jakuba Jana Ryby v Jičíně. Nejslavnější skladba če

projít na článek

Svátek zamilovaných

14.2. svátek zamilovaných. Ať už jste potkali svoji velkou lásku včera nebo před 30 lety, Valentýn je krásná příležitost dát svému partnerovi najevo, jak moc pro Vás znamená. Podle nás není nic úžasnějšího než společný zážitek, nejraději někde na cestách.

projít na článek