Světová výstava bílých a strakatých krokodýlů

Světová výstava bílých a strakatých krokodýlů Bílá zvířata, ať jsou to albíni nebo leucisté, patří mezi vzácné genetické odchylky, které se občas objevují i u krokodýlů. V přírodě obvykle nemají velkou šanci na přežití, neboť jsou velmi nápadná a padají často za oběť predátorům. Zároveň je s bílým zbarvením mnohdy spojená i nižší životaschopnost těchto zvířat. Tím pádem jsou i velkým chovatelským oříškem, neboť je problém je dlouhodobě držet při životě a jejich případné rozmnožení patří k vrcholným kouskům chovatelství. Z těchto důvodů Krokodýlí ZOO Protivín, která se věnuje zejména kriticky ohroženým druhům, si dovolila jako doprovodnou kolekci vytvořit sbírku bíle zbarvených krokodýlů. V současné době je v Protivíně chován bílý gaviál sundský, bílý krokodýl nilský a skupina albinotických aligátorů severoamerických. ZOO Protivín tak má bíle zbarvené zástupce tří podčeledí krokodýlů, což je světový unikát. Dalším unikátem jsou dva strakatí krokodýli nilští s modrými a bílými skvrnami. Jedná se o vzácné zbarvení piebald, což je částečný abinismus. Samec má navíc jedno oko světle modré. V Evropě toto zbarvení krokodýlů uvidíte pouze v naší ZOO. Těšíme se na Vaši návštěvu! The post Světová výstava bílých a strakatých krokodýlů appeared first on krokodylizoo.

projít na článek

Veřejné KRMENÍ krokodýlů

Krmení krokodýlů pro veřejnost můžete o letních prázdninách shlédnout každou středu, sobotu a neděli v 11:00 a ve 14:00 hodin. Otevírací doba ZOO v červenci a srpnu je každý den od 10:00 do do 17:00 hod. (poslední návštěvníci v 16:30 hod.). Těšíme se na

projít na článek

Křest krokodýlů a oslava 15.výročí ZOO stvářemi CNN Prima NEWS

Osm osobností CNN Prima NEWS pokřtilo v Krokodýlí ZOO Protivín mláďata krokodýlů a vybralo jim krásná jména...více na www.krokodyli.cz  The post Křest krokodýlů a oslava 15. výročí ZOO s tvářemi CNN Prima NEWS appeared first on krokodylizoo.

projít na článek

Výstava Luboše Procházky v Domě Vína

Vernisáž ve čtvrtek 17. července 2023 od 17 hodin. Výstava potrvá do soboty 19. srpna. The post Výstava Luboše Procházky v Domě Vína appeared first on ANNOVINO.

projít na článek

To nejlepší z Foto-Vize

Výstava fotografií v galerii Centra FotoŠkoda se uskuteční od 1.7. do 13.7. 2013. VÝSTAVA ZRUŠENA!

projít na článek

Výstava Naše Pole 2023

V uplynulých dnech 13. 14. 6. 2023 proběhla na poli u vesnice Nabočany u Pardubic zajímavá výstava zemědělské techniky. Byli jsme zde se stroji Avant a poskytli jsme o našich strojích vyčerpávající informace. Děkujeme všem, co nás navštívili. Budeme se t

projít na článek